Cadou pentru primarul Robu, de ziua lui: a fost deschisă o nouă...

Cadou pentru primarul Robu, de ziua lui: a fost deschisă o nouă stradă care face legătura între Calea Torontalului și Calea Aradului

1
DISTRIBUIȚI

Subalternii lui Nicolae Robu, din cadrul Primăriei Timișoara, nu au putut să nu-i facă o surpriză edilului-șef de ziua lui. La fel cum l-au obișnuit în anii precedenți, astăzi, când Nicolae Robu împlinește vârsta de 64 de ani, angajații din instituție i-au adus o nouă bucurie. Este vorba de deschiderea unei străzi, care face legătura între Calea Aradului și Calea Torontalului.

„Astăzi s-a dat în folosință noul drum, care se va dovedi extrem de util. Pe el deja s-a circulat peste voia noastră de îndată ce a devenit practicabil. Acum s-au realizat racordurile la Calea Aradului și Calea Torontalului. Chiș Culiță (n.r. șeful Direcției Tehnice) m-a întrebat dacă poate să deschidă drumul astăzi și am zis că da”, a explicat Nicolae Robu, astăzi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Timișoara.

Întrebat de către un jurnalist de ce trebuie să-și dea el acordul, în condițiile în care lucrările sunt terminate, edilul-șef a precizat că „Chiș Culiță m-a întrebat dacă să deschidă așa sau să facem inaugurare. Am spus că nu ne mai deplasăm, poate să îl deschidă”. Potrivit primarului Robu, deocamdată a fost deschisă doar circulația pentru mașini. În viitor, ar urma să fie extinsă stradă prin realizarea de piste de biciclete și poate și de trotuare pentru pietoni. „Pistele de biciclete sunt extrem de importante acolo, nu cred că e un foarte mare interes pietonal, este o problemă cu terenul pe care-l avem la dispoziție”, a declarat Nicolae Robu.

De asemenea, Nicolae Robu a afirmat că este o pură întâmplare faptul că strada a fost deschisă chiar de ziua lui, provocat de un alt jurnalist, și a ținut să ofere explicații referitoare la alte două inaugurări realizate chiar de ziua sa: pasajul Michelangelo și vaporașele.

„Este absolut o întâmplare.


Singura dată când nu a fost o întâmplare, a fost la vaporașe. Când am făcut inaugurarea la Michelangelo, termenul după ajustări era 29 mai, dar în 28 mai era totul gata pentru că se anunțase că va ploua în 29 mai, iar lucrătorii s-au grăbit să nu-i prindă ploaia. Încă din 28 mai după-masa s-a anunțat ploaia, în 2015. Cei din aparatul de specialitate m-au întrebat, ce facem, că e gata, noi zicem să inaugurăm azi pasajul, că mâine va ploua. Le-am spus, fraților, azi e ziua mea, dacă inaugurăm azi, evident se va spune că am făcut-o intenționat. Au trecut ceva ore și am văzut că se anunța ploaie în cantitate mult mai mare din 28 mai după-masa și atunci am spus că îmi asum riscul să fiu criticat și facem azi. Evident, doi ani s-a spus apoi că și-a programat inaugurarea de ziua lui. Și atunci, într-o joacă, că îmi place să am și un spirit de copil în mine, am comportament copilăresc câteodată, la vaporașe nu era stringent să se facă în acea zi. Și am zis bun, pentru cât m-au criticat pe nedrept că am programat data de 28 mai pentru inaugurarea pasajului Michelangelo, uite de data asta o facem în 28 mai”, a detaliat Nicolae Robu.

Primarul Timișoarei a mai precizat că „în mod natural”, în luna mai are parte de foarte multe lucruri bune, uitând de scorul rușinos obținut de PNL la alegerile europarlamentare în județul Timiș, dar și în oraș.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.