Fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Timiș pentru cumpărarea de echipamente în...

Fonduri nerambursabile de la Consiliul Județean Timiș pentru cumpărarea de echipamente în cinci spitale

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a dat startul înscrierilor în programul de finanțare lansat în premieră prin care cinci spitale pot primi până la 200.000 de euro pentru achiziționarea de echipamente medicale.

Este vorba de fonduri nerambursabile alocate de CJ Timiș, printr-o schemă de minimis, care pot fi accesate de spitalele din Sânnicolau Mare, Făget, Jimbolia, Deta și Lugoj.

Potrivit reprezentanților instituției, pentru o distribuție transparentă a banilor, a fost realizat un ghid care prevede condițiile și criteriile de eligibilitate.


Termenul până la care unitățile sanitare pot depune cererile și documentele necesare este 28 iunie. Conform ghidului, nu se vor aloca fonduri pentru activități începute sau finalizate la data încheierii contractului de finanțare.

„Am implementat măsura în urma consultărilor cu autoritățile locale. Este cunoscut faptul că acestea nu pot face față la toate cheltuielile pe care le presupune dotarea cu echipamente medicale, iar aici este datoria noastră să intervenim. Schema de minimis ne dă siguranța că banii vor ajunge acolo unde e cu adevărat nevoie de ei, în mod transparent”, a afirmat Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Vă reamintim că CJ Timiș are în derulare și un proiect privind construcția unei noi maternități, investiție de 12 milioane de euro, finanțare europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.