Vacanţă pentru ASU Politehnica şi Ripensia, Liga 2 va continua doar pentru...

Vacanţă pentru ASU Politehnica şi Ripensia, Liga 2 va continua doar pentru primele şase clasate. UPDATE 2 FRF a oficializat decizia

0
DISTRIBUIȚI

Ultima videoconferinţă dintre federali şi reprezentanţii ligii secunde a lămurit în bună măsură cum se vor încheia calculele cu sezonul 2019-20. Pentru reprezentantele Timişoarei hotărârea care va fi oficializată probabil mâine e cea dorită. Atât ASU Politehnica, dar şi Ripensia, nu vor mai intra pe teren în această ediţie, deoarece se află sub locul 7 în clasament. Nicio echipă din eşalon nu retrogradează, în schimb, primele şase clasate intră într-un play-off pentru desemnarea promovatelor.

Marea pierzătoare a variantei pe care au mers membrii afiliaţi e liderul UTA. Echipa arădeană pierde avansul de 11 puncte faţă de locul 2, căci în continuarea cu play-off s-a decis înjumătăţirea punctelor. Informaţiile privind finalul de sezon au fost publicate în premieră de liga2.ro şi gsp.ro. La videoconferinţă, din partea Ripensiei a participat preşedintele Dumitru Mihu, care a confirmat varianta apărută în presa centrală. Una în care marile câştigătoare sunt Rapid şi Petrolul, alături de FC Argeş şi Turris. Cealaltă grupare din Top 6 e Mioveniul (Locul 2), practic echipele care şi-au depus dosarul pentru elită.

În cazul Politehnicii şi lui „Ripi” vestea e cea aşteptată, în condiţiile în care e greu de crezut că cele două s-ar fi putut implica în lupta la vârf. Toate grupările de la locul 7 în jos rămân astfel în Liga 2, asta deşi în anunţul privind eşalonul terţ, FRF susţinea că din B vor retrograda trei formaţii din cele 18 rămase în competiţie.

„Nu aveam nicio miză. Costurile erau foarte mari. Implica o perioadă de carantină… Condiţiile sanitare au fost putin relaxate, s-a renunţat la cele două săptămâni de carantină. S-a renunţat şi la ideea de a face grupe de câte trei (jucători). Acum sunt câte patru… Deocamdată suntem in vacanţă, urmează să primim indicaţii privind anul viitor. Sigur o să continuăm pregătirea fiecare la casa lui, pe baza programului stabilit de preparatorul fizic”, ne-a spus Dumitru Mihu despre concluziile videoconferinţei.

Celelalte variante propuse erau disputarea programului obişnuit, respectiv un play-off şi un play out cu câte două serii care ar fi dat câte o retrogradată fiecare.


În fine, varianta a 3-a a fost cea mai votată, 15 cluburi optând pentru aceasta. Mitică Mihu îşi păstrează însă scepticismul şi în privinţa celei la care s-a ajuns în privinţa reluării jocurilor: „E posibil să nu se joace meciurile aşa cum s-au planificat”. În ceea ce o priveşte pe „Ripi”, aceasta ar mai fi avut ceva emoţii în clasament, cu cele şase puncte peste linia roşie. Jucătorii lui Alexandru Pelici ar putea reveni la antrenamente cât de cât obişnuite abia pentru pregătirea ediţiei viitoare. Deocamdată neexistând o dată fixă pentru reunire. Jucătorii roş-galbeni pot fi consideraţi „la zi” cu banii. Aşa cum s-a stabilit prin apelarea la ajutor de la stat, ei au primit 75% din salariul pentru luna martie de la guvern, alte sume s-au adăugat şi din partea clubului, în funcţie de fiecare înţelegere în parte.

ASU Politehnica a fost şi ea printre cluburile care s-a pronunţat clar pentru îngheţarea sezonului în contextul pandemiei cu noul coronavirus. Factorul financiar cântărind mult în ecuaţie. Alb-violeţii ocupau locul 11, cu 32 de puncte, la momentul întreruperii campionatului.

UPDATE Clubul alb-violet e, aşa cum era de aşteptat, mulţumit de soluţia votată. Mai mult, echipa susţinută financiar de suporteri pune pe tapet în continuare propunerea de a reforma Liga 2 pe modelul vechi, cu două serii. „Noi consideram ca e varianta corecta, din orice punct de vedere, financiar, uman, sportiv. Le dă şansa să se lupte pentru promovare celor care îşi doresc şi au resursele necesare şi nici nu împovărează cluburile cu cheltuieli inutile. E poziţia pe care am avut-o de la început, cred că am fost primii din Liga 2 care am transmis asta oficial, şi e punctul de vedere pe care l-am avut în urma discuţiilor între toţi cei implicaţi în Politehnica: Universitate, Druckeria şi partenerii comerciali ai clubului. Credem în continuare că e momentul potrivit pentru a discuta despre o reorganizare a Ligii a 2-a, cu o împărţire în două serii”, a precizat Sebastian Novovic, preşedintele Druckeriei.

ASU Politehnica aşteaptă următoarele decizii ale autorităţilor pentru a lua o hotărâre în privinţa programului viitor al echipei.

În varianta actuală play-off-ul Top 6 va începe pe 4 iulie. Iar barajul pentru Liga I e programat pe 5 august.

UPDATE 2 Federaţia a confirmat joi, 14 mai, opţiunea descrisă. Campionatul se va încheia cu play-off între primele şase: „singurele care au solicitat licența pentru participarea în Liga 1 în sezonul 2020-2021”. Restul echipelor nu mai joacă şi nimeni nu retrogradează în acest sezon. Sezonul viitor eşalonul secund ar putea avea maximum 23 de echipe şi e posibilă introducerea vechiului sistem cu două serii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.