Transfer important din Franţa reuşit de echipa de rugby a SCM-ului. Internaţionalul...

Transfer important din Franţa reuşit de echipa de rugby a SCM-ului. Internaţionalul Mihai Lazăr i s-a alăturat fratelui de la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI
Mihăiţă Lazăr (foto, stânga), alături de Vali Calafeteanu

SCM Timişoara a reuşit un transfer important la secţia de rugby. Dublul campion în Franţa, cu Castres, Mihai Lazăr s-a reunit pe Bega cu fratele său, Dorin Lazăr, aflat de şapte ani în club.

Mihai Lazăr (33 ani) şi-a dorit cu atât mai mult să joace pe Bega cu cât fratele său mai mic cu trei ani este de ani buni componentul „sarazinilor”. „Mi s-a părut un proiect interesant, de viitor şi îmi doresc să se întâmple lucruri bune. Îmi doresc ca acest club să meargă mai departe cu performanţa, Timişoara are un palmares bogat în ultimul timp şi vrem să continuăm pe aceeşii linie… A contat şi faptul că joacă aici şi fratele meu (n.r.


Dorin) şi îmi doream să joc cu el pe finalul carierei mele”, a declarat Mihăiţă Lazăr la prezentarea organizată de SCM. Acesta are o carieră impresionantă în Pro 14, eşalonul de top din Hexagon. A evoluat Castres din 2012 până în 2018, apoi a mai trecut printre altele pe la Grenoble şi Oyonnax, ultima sa legitimare în Franţa.

Pe lângă experimentatul pilier, clubul timişorean i-a mai transferat în această vară pe Sorin Pindichii (Cleopatra Constanţa) şi Kemal Alinok (Dinicu Golescu Bucuresti), ambii internaţionali U20. De asemenea la echipă a revenit şi Gigi Militaru. „Mi l-am dorit foarte mult pe Mihăiţă Lazăr şi mă bucur că îl avem în echipă. Este un exemplu pentru toţi si categoric este un atu al clubului nostru. Pe Militaru mi l-am dorit pentru a întări linia I, iar jucatorii de la sub 20 sunt talentaţi şi de viitor şi cred că vor avea un cuvânt de spus”, a spus Valentin Calafeteanu, instalat la rândul să în funcţia de „principal” al echipei în această perioadă de întrerupere competiţională.

„A fost o perioadă în care am încercat cu toţii să ne readaptăm la efort. Am lucrat mult în sală, antrenamente intense, sunt mulţumit de cum stau lucrurile până acum şi încercăm să continuăm la fel şi în continuare. Deocamdată facem doar antrenamente fizice, ne e dor la toti de minge, dar toate la timpul lor”, a mai spus „Cala” despre pregătirea elevilor săi.

De la 1 august e de aşteptat să înceapă jocurile din Cupa României. Timişoara va da piept cu „U” Cluj şi Baia Mare în Grupa 2.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.