Reprezentanții rock-ului maghiar din Transilvania, Metropol, concert online în capitala Ungariei VIDEO

Reprezentanții rock-ului maghiar din Transilvania, Metropol, concert online în capitala Ungariei VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Formația Matropol pe scena A38 din Budapesta

Zilele trecute, cea mai populară trupă maghiară de rock a tuturor timpurilor din Transilvania, Metropol, a susținut un concert pe scena binecunoscutului club A38 din Budapesta. Evenimentul a făcut parte din seria de acțiuni incluse în cadrul programului de recitaluri online inițiate de A 38 sub formă de concerte online fără public.

La sfârșitul anului trecut, trupa a lansat DVD-ul Metropol Group: 50 de ani pe scenele rock ale Transilvaniei, ce prezintă istoria formaţiei prin documentare şi concerte.

„Înainte de schimbarea de regim, începând cu sfârşitul anilor 1960, în zonele locuite de maghiari din afara graniţelor Ungariei, în Transilvania s-a putut forma o scenă de muzică uşoară de sine stătătoare, cu trupe, cluburi, posturi radio. Acest lucru s-a întâmplat datorită câtorva oameni devotaţi, fanatici, care au creat o reţea. În acest context, în 1968 s-a înfiinţat la Oradea Metropol”, a spus László Kovács, directorul casei de discuri Moiras Records, care a produs DVD-ul.

Metropol Group a devenit cea mai populară trupă maghiară  transilvăneană de rock a anilor ’70, generaţii au crescut pe ritmurile lor hard rock, nu doar în Transilvania, ci în toată România.


Trupa a creat un sunet hard rock independent, plin de caracter, mai domol decât stilul trupelor din Ungaria (P. Mobil, Piramis), cu accente de country. O parte însemnată a versurilor a fost tradusă şi în limba română şi au avut un succes important şi în Bucureşti.

Primul lor album, Égig érhetne az ének (Sunetul în zbor) apare în 1978, urmat de alte trei, până în 1987, când se încheie perioada activă a trupei. Membrii trupei Metropol Group s-au stabilit în Europa de Vest şi în Ungaria, reunindu-se la Budapesta, la începutul anilor 90 şi activează şi de atunci, cu o frecvenţă mai mare sau mai mică, susţinând concerte în Ungaria şi România, iar discurile lor continuă să fie vândute.

În luna mai a anului 2018 legendara formație a susținut un concert memorabil în cadrul Zilelor Maghiare Bănățene, la Reflektor Venue, în cadrul căruia spectatorii au fost martorii unui recital plin de șarm, condimentat cu multe povești și câteva dintre hiturile formației.

„A fost o deosebită plăcere să cântăm după 38 de ani pentru prima oară în Timișoara și le mulțumim organizatorilor pentru invitația adresată cu acest prilej. Nu orice formație ajunge să sărbătorească 50 de ani de existență. De fiecare dată când suntem chemați undeva încercăm să facem tot posibilul să ne prezentăm“, a declarat Virányi Attila, membru fondator al formației, la acest eveniment.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.