Proiectil neexplodat, găsit într-o pădure din Banat

Proiectil neexplodat, găsit într-o pădure din Banat

0
DISTRIBUIȚI
Foto: arhivă

Marţi, echipajul pirotehnic al ISU “SEMENIC” Caraş-Severin a fost solicitat să intervină pentru ridicarea unui element de muniție rămas neexplodat din timpul conflictelor armate. Bomba a fost găsită de un cetăţean în pădurea de lângă localitatea Soceni, comuna Ezeriș.

Specialiștii pirotehnicieni au acționat pentru identificarea și ridicarea unui proiectil exploziv calibrul 76 mm, care a fost transportat și depozitat în condiții de siguranță, în vederea distrugerii lui ulterioare.

„Atragem atenţia cetăţenilor că, în ciuda stării avansate de coroziune, muniţiile rămase neexplodate din timpul conflictelor militare pot fi încă active şi, manevrate necorespunzător, pot provoca tragedii.


Reamintim cetăţenilor că, la găsirea elementelor de muniţie rămase neexplodate, au obligaţia să anunțe de urgență, prin intermediul numărului unic 112, serviciile de urgență profesioniste. Totodată, acestea nu trebuie atinse, lovite sau mişcate, fiind interzisă comercializarea lor prin centrele de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase. O atenţie deosebită trebuie acordată şi educării preventive a copiilor, în vederea conştientizării pericolului la care se pot expune atunci când nu respectă aceste reguli”, a transmis ISU Caraş-Severin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.