Pesedistul Sorin Ionescu despre plecările din USR Timiș: „Astea sunt problemele lor...

Pesedistul Sorin Ionescu despre plecările din USR Timiș: „Astea sunt problemele lor interne, ei trebuie să-și explice cauzele”

0
DISTRIBUIȚI

Pregătit să intre „puternic” în campania electorală, motiv pentru care a și renunțat la funcția de subprefect, Sorin Ionescu a vorbit la PRESSALERT LIVE și despre rivalii de pe scena politică.

„Cred că limbajul duplicitar e principala problemă la USR. Nu poți să vii să spui că ai ieșit din spuma mării și că tu reprezinți adevărul adevărat și perfecțiunea întruchipată, iar la prima sincopă să spui că toți ceilalți au ceva cu tine. Cred că ei au o mare problemă: faptul că foarte mulți dintre cei aflați în jurul actualului primar trăiesc în lumea Facebook-ului, trăiesc oarecum în lumea imaginarului și nu ies foarte des pe stradă. De aceea aleg acum administrația locală, pentru că atunci când ești reprezentant al guvernului îți lipsește de foarte multe ori legătura cu strada, cu omul care trăiește în oraș. E foarte simplu să te plimbi acum cinci minute prin centru și să le spui tuturor că te lupți cu mafia nu știu care. Eu recomand să mergem acum până în Calea Șagului sau Calea Girocului, să vedem străzi nemăturate, străzi pe care iarba este acum tăiată, că e campanie electorală, dar acum un an pe această vreme trecea de genunchi. Să vedem străzi unde același gropi sunt prezente de luni bune, ceea ce înseamnă că relația autorității locale cu cetățeanul este complet deficitară. Putem să promite multe, dar eu cred că din acest punct de vedere este extrem de important ca cel care deține funcția de administrator al orașului, de primar, să fie un om care e pe stradă nu doar în campania electorală”, a spus Sorin Ionescu.

Faptul că mulți foști membri USR-PLUS au părăsit formațiunea nu a trecut neobservat de către fostul subprefect.


„Astea sunt problemele lor interne, ei trebuie să-și explice cauzele. Era și o altă întrebare pe care și-o puneau foarte mulți oameni: de ce s-a schimbat aproape întreaga garnitură de consilieri locali ai USR, exceptând vreo trei nume”, se întreabă Sorin Ionescu.

Acesta remarcă și faptul că Alin Nica și Dominic Fritz, care timp de aproape patru ani s-au „dușmănit”, acum merg braț la braț în campania electorală.

„Ce a lipsit Timișoarei și Timișului în această perioadă a fost o bună colaborare cu CJ Timiș. Paradoxal, acești doi oameni, exceptând momentul de acum patru ani când și-au împărțit funcțiile – un vicepreședinte la CJT și un viceprimar la Timișoara – nu au avut niciun proiect comun, nu au avut deschis niciun canal de comunicare. Ba mai mult, au fost multe momente în care au căutat să-și blocheze reciproc proiectele. În acest moment, e o poveste de iubire, și te gândești că au dreptate cei care spun că politica seamănă cu acea veche meserie lipsită de moravuri”, a „înțepat” Sorin Ionescu.

Acesta a criticat și stilul lui Dominic Fritz de a face campanie electorală, cu multe „perdele de fum”, în opinia sa, incluzând aici lupta cu „clanurile”.

„E o temă sensibilă, trecând de conotațiile rasiste ale acestor atitudini. Noi nu trebuie să categorisim diverși cetățeni ai României sau Timișoarei în funcție de etnie, ci în funcție de dacă respectă sau nu legea. Despre lupta aceasta a lui Dominic Fritz cu clanurile, recomand o lectură obligatorie: Miguel de Cervantes – «Don Quijote». El se luptă cu niște mori de vânt imaginare pentru a crea niște perdele de fum astfel încât să nu vedem o serie de realități din oraș. Să nu vedem că în oraș e mizerie, să nu vedem că avem un transport în comun mai slab decât în alte orașe ale României, să nu vedem că nu avem o strategie coerentă de dezvoltare urbanistică a orașului. Să nu vedem că în continuare Colterm produce foarte multe pierderi și nu are o strategie coerentă pentru a opri această risipă din banul public”, a acuzat candidatul PSD pentru Consiliul Local Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.