EXCLUSIV Vameşii fugari Gubic şi Feneşan, arestaţi în lipsă. Alţi doi frontierişti,...

EXCLUSIV Vameşii fugari Gubic şi Feneşan, arestaţi în lipsă. Alţi doi frontierişti, după gratii

3
DISTRIBUIȚI

Curtea de Apel Bucureşti a judecat, ieri, o nouă cerere a DNA de emitere de mandate de arestare pentru alţi patru inculpaţi din stamora 10 pdosarul şpăgilor de la vămi. În sală au fost prezenţi doar doi dintre inculpaţi – poliţiştii de frontieră Ştefan Marc şi Drăghiţă Sorin. Agentul Marc s-a internat brusc în spital imediat după ce s-au făcut publice arestările masive de la vama Siret.


Drăghiţă Sorin a fost ofiţer la Foeni în perioada monitorizată de anchetatori şi ulterior s-a mutat. Cei doi sunt acuzaţi de aceleaşi infracţiuni ca şi ceilalţi colegi din „lotul 140 şpagă” – luare de mită în formă continuată şi aderare la un grup infracţional organizat.

Procurorii DNA au cerut eliberarea de mandate de arestare preventivă în lipsă şi pentru doi vameşi, şefi de tură de la Stamora Moraviţa, care au dispărut fără urmă – Gubic Ştefan Milan şi Feneşan Mihnea Ion. Aceştia sunt originari  din Arad şi au venit la vama de la graniţa cu Serbia imediat după  ce s-au schimbat şefii de la conducerea regioanlă. În urma audierilor, Curtea de Apel Bucureşti a decis emiterea de mandate de arestare preventivă pe 29 de zile pe numele celor patru, aceştia având posibilitatea de a face recurs. În baza acestor mandate, cei doi vameşi pot fi daţi în urmărire naţională şi internaţională.

3 COMENTARII

  1. Foarte bine,se misca justitia si in tara asta. Gubic ala so crede Pablo Escobar sa se ascunda o viata de bratul lung al legii! Sa le fie invatatura de minte la toti spagangie de la frontiere.

  2. Spaga in vama a fost dintodeauna si pentru toate partidele o forma de completare a bugetului de campanie.
    Imi amintesc cum in decembrie 2004, patronul unei firme de comisionariat vamal se lauda ca din ianuarie nu va mai cotiza la sefii vamii Timisoara, ca acum asa a zis Basescu ca s’o terminat cu spagile si coruptia. La aceea vreme, sefu’ Vamii Timisoara era finutzu’ unui personaj foarte important si atunci si acum, nas cu nume mioritic si cu finutz asemenea.
    Pentru ca dom padrone de firma nu mai vrut sa cotizeze, dar mai ales ca a inceput sa faca declaratii belicoase publice, sefu’ vamii a trecut la represalii. Dar pentru ca nuputea direct sa execute pe comisionar, a inceput sa verifice firmele importatoare care lucrau cu acel comisionar. Iar magareata a picat pe o firma ce importa soia sub diverse forme (snitele, cuburi si alte forme) din Serbia. Taxa vamala la import era de 5%. Dar Sefu’ Vamii a dispus ca firma sa fie taxata ca si cum importa concentrate de proteine, unde taxa vamala era de 18%. Mai mult, sefu’ vamii a dispus ca firma sa fie controlata pentru toate importurile din ultimii 5 ani si sa i se impute firmei importatoare si comisionarului vamal diferenta de taxe vamale. Ca perversiunea sa fie completa, sefu’ vamii l’o invatat pe patronu’ firmei importatoare sa vanda firma si sa dispara ca vama oricum o sa’l execute pe comisionaru’ vamal. De fapt, asta si dorea sefu’ vamii. Pedepsirea ipochimenului rebel care a indraznit sa se ridice impotriva sistemului de cotizare din vama a reusit. Vama a dispus executarea firmei de comisionariat, procesele au durat ceva ani iar vama in final a pierdut procesele, dar firmele au intrat in lichidare iar statul roman a pierdut doi contribuabili care plateau sume importante la buget. Dar parca mai conteaza.
    Nashu’ cu nume mioritic este acum important mambru PD minus L, ajungand chiar in Legislativ.

  3. „Drăghiţă Sorin a fost ofiţer la Foeni în perioada monitorizată de anchetatori şi ulterior s-a mutat”, aiurea este vai de capul lui, s-a mutat la Spitalul de tebecisti din octombrie, domnule !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.