Dezvăluirile PRESSALERT.ro confirmate – Ostaficiuc, acuzat oficial de ANI de conflict de...

Dezvăluirile PRESSALERT.ro confirmate – Ostaficiuc, acuzat oficial de ANI de conflict de interese în scandalul Ornella Design

7
DISTRIBUIȚI

Agenţia Naţională de Integritate a confirmat, astăzi, printr-un comunicat oficial faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, constantin ostaficiuc portocaliu 11 pConstantin Ostaficiuc, a fost găsit vinovat de săvârşirea infracţiunii de conflict de interese în scandalul Ornella Design. PRESSALERT.ro a dezvăluit, în septembrie 2010, faptul că firma Ornella Design , în care acţionari sunt soţia, fiica şi ginerele lui Ostaficiuc, au primit în concesionare parcela secretă din Parcul Industrial şi Tehnologic al CJT. Investigaţia a scos la iveală că atribuirea s-a făcut cu încălcarea legislaţiei, contractul fiind semnat de Ostaficiuc şi de ginerele acestuia. La vremea respectivă, preşedintele CJT, care este şi preşedintele PD-L Timiş, a declarat că nu vede nici un fel de problemă. Ulterior, PSD a votat alături de PD-L pentru a se da noi facilităţi firmei familiei Ostaficiuc.

Agenția Națională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 11.01.2011, cu privire la posibila încălcare de către Ostaficiuc a regimului juridic al conflictelor de interese.


” Sub aspect procedural, la data de 22.02.2011, au fost îndeplinite cerințele Legii nr. 176/2010 în ceea ce privește informarea persoanei evaluate, domnul OSTAFICIUC Constantin fiind înştiinţat, prin intermediul adresei nr. 16320/G/I.I., recomandate (confirmare de primire datată 07.03.2011), cu privire la declanșarea activității de evaluare, identificarea elementelor în sensul existenței conflictului de interese, precum și cu privire la drepturile sale de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. La data de 22.03.2011, domnul OSTAFICIUC Constantin a transmis Agenției Naționale de Integritate un punct de vedere.(…) au fost dispuse demersurile prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective”, se arată în comunicatul ANI. Constantin Ostaficiuc poate ataca raportul de evaluare a incompatibilității, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanța de contencios administrativ.

7 COMENTARII

 1. Ei, coane Brendu’le, acu’ a inteles je, de ce trebuia sa plece Andrei de la Muzeu. Pen’ca el nu a percutat ca si Marcel si nu a incheiat contract pentru tiparituri cu (P) Ornella Design.
  Conashule, pai matalutza nu stii ca cifra 13 e cu ghinion. Sa incheie contractu’ in 13 octombrie, chiar ca este curat ghinion. Mai lipsea, pisica neagra.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa pisiciti bineeeeee.

 2. Bai, Pitzyponcu’le Brutus Gastricus tu esti chiar nesimtit. Dai la ashtia de la ANI informatii cu picatura. De ce nu le’ai dat si informatia cu finantarea ioropeana. Pai acolo nene, conflict de interese.
  Firma (P) Ornella Design a semnat cu ADR VEST in septembrie 2010 un contract de finantare. Cererea fiind depusa prin aprilie 2010. La data semnarii contractului, conform Hotararii 10/2010 a Consiliului de Dezvoltare Regionala VEST (foru’ ala carele aproba alocarea fondurilor iororpene) Brendu’ era „vaisprezident” conform art. 2 (informatii suplimentare la http://www.adrvest.ro/attach_files/H10_2010.PDF).
  Dar acu’ urmeaza partea frumoasa, unde se vede ca Brendu’ nu are noroc la cifra 13. Curat ghinion. Prin Hotararea 13/2009 a Consiliului de Dezvoltare Regionala VEST, Brendu’ a fost uns „prezident” al acestui for pe perioada de un an.
  Prin urmare si asa deci, pe perioada cat Brendu’ a fost la butoane, firma (P – de la publicitate) Ornella Design a fost in proceduri de evaluare. Acu’ ar fi fost culmea sa nu primeasca aprobarile necesare. Asta ar fi insemnat autofaultare. Ceva de genu’, alergi de unu’ singur si pierzi concursu’.
  Oricum, chiar si asa Brendu’ nu ar fi miscat din loc, daca la alegerile interne ar fi ales tabara corecta. Dar vicleanu’ copil de casa, Pitzyponcu’ Gastric Brutus, a picurat venin la urechea Brendu’lui zi de zi, ceas de ceas. Blaga, Blaga, Blaga. Dulce cantec de sirena. Iar Brendu’ ametit si de farmecele Cherai Duduca, a cedat si a sunat goarna pentru adunarea pedelista sub stindardul Buldogului. Vremuri de razboi. Vremuri de restriste. Cam asta urmeaza pentru Brendu’, si nu este sigur ca va avea langa el si ultima alinare, Chera Duduca.
  Pai daca, nu mai poate sa furnizeze fonduri pentru lobutinashi.
  Inainte de incheiere, iti reamintesc vorba preferata a romanului: „Tzi-am zis io, ca …”.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa lobutinati bineeeeee.

 3. @roibu
  Ghinionu’ ca si norocu’ este o chestiune ce tine de individ. Unii „oameni este” norocosi in data de 13, iar „altii este” ghinionisti.
  Se pare ca Robu se considera norocos si aparat de cifra 13, pe cand Brendu’ se vede de la o posta ca este lovit de blestemu’ lu’ 13. Prea multi de 13 contribuie la caderea lui.
  Inchei cu vorba ciorcovatzului: Sa ghinioniti bineeeee.

 4. sunt pierfect di acord cu don’ GAO !
  costi draghe agiunge sigur la pushcarie !
  si vai di C*URU lui, ca-i dragutzel, subtzirel si miroase frumos ca se da numa cu cacharel ca totz bulangiii lui. adio frumosule . ne revedem dupe fo 15 ani !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.