Flegma demnitarului din pala elicopterului

Flegma demnitarului din pala elicopterului

0
DISTRIBUIȚI

Elicopterul a devenit brandul aroganţei actualei puteri. Că vorba aia – maşină are toată lumea. Şi atunci cum să faci diferenţa între tine, zeul zilei, şi muritorii alegători? Simplu – sfidezi limuzinele cu palele elicopterului. Preşedintele Băsescu a spus că România se vede bine de sus. Şi cum l-ar putea contrazice slugile lui preacredincioase, ajunse unde nici nu visau. Dintr-un anonim absolvent de bacalureat la 23 de ani, Traian Igaş s-a trezit ministru de Interne, iar fostul şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase, Gabriel Oprea, a fost reevaluat şi transformat într-un excelent ministru al Apărării.

Ajunşi acolo sus, slugile ce se doresc stăpâni încearcă, prin orice metode, să arate că-s la putere de fapt. Aidoma cocalarilor care vor să ştie lumea că au cash-ul în buzunar şi-şi spânzură câte un kil de aur la gât.


În cazul de faţă transforma elicopterul plătit din bani publici în taxi personal. Desigur totul mascat în grija pentru bunul mers al treburilor ţării. Ce contează că stai trei minute la o şedinţă cu subordonaţii veniţi să te aprobe cuminţi când le vorbeşti despre reformă ca apoi să pleci ca să-ţi vezi de întâlnirile cu adevărat importante de la partid. Important e să ai o scuză.

Boala plimbatului cu elicopterul nu e nouă. Fostul ministru al Educaţiei, Cristian Adomniţei, a fost zburat din funcţie şi pentru că s-a dus la cununia sa ca pasager suplimentar în elicopterul MAI cu ministrul David, care s- nimerit să aibă o întâlnire chiar la Iaşi. Acum nici nu se gândeşte cineva la aşa ceva. Cum să pui sub semnul întrebării reforma statului pentru nişte amărâte de kilograme de kerosen consumate ca să se ducă ministrul Oprea la Deva să dea cârnaţi gratis poporului alegător? Ce contează nişte bani economisiţi, când poţi să ieşi la televizor şi să anunţi cu voce marţială că pentru salvarea ţărişoarei mai tai pensiile puţin? Şi-n plus, de acolo de sus, flegma superioară a demnitarului se împrăştie-n mai multe direcţii deasupra electoratului. Care ar trebui, conform politicii guvernamentale, să se bucure că plouă şi o să fie recolte. Deci o să trăiască bine.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.