Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi SIPI Arad, frăţie mafiotă pentru...

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad şi SIPI Arad, frăţie mafiotă pentru compromiterea unui procuror DNA

7
DISTRIBUIȚI

Un dosar în care sunt trimişi în judecată mai mulţi arădeni pentru trafic cu ţigări de contrabandă a fost transformat  de cei care au instrumentat cazul într-o armă pentru compromiterea unui procuror DNA. S-a ajuns până la falsificarea probelor din dosar pentru ca ulterior să fie livrate pe surse presei în încercarea de a acredita ideea că procurorul Lucian Dolcu, care a ajuns de la Arad la DNA Timişoara în urma câştigării unui concurs,  este mână-n mână cu unul dintre cei trimişi în judecată.

Dosarul a început după ce Sorin Adrian Lăutaş a fost prins transportând patru baxuri de ţigări de contrabandă. Lăutaş este unul dintre cei patru asociaţi ai unei firme care administrează un club de bowling, printre ceilalţi trei aflându-se şi soţia procurorului Dolcu. Imediat după prinderea în flagrant a lui Lăutaş, un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad a dispus, în 19 ianuarie a.c., interceptarea provizorie pe 48 de ore a mai multor numere de telefon. „În urma cercetărilor efectuate după depistarea celor doi în trafic (de fapt în maşină erau trei persoane după cum reiese din paragraful anterior al documentului, n.a.) s-a constatat că învinuitul Lăutaş Sorin Adrian mai foloseşte postul telefonic 07295xxx”, constată procurorul care dispune ascultarea de către SIPI Arad.

În momentul în care un post telefonic este pus sub ascultare, operatorul de telefonie mobilă transmite automat celui care efectuează ascultarea toate datele de identificare ale titularului abonamentului respectiv, care în cazul de faţă nu era nicidecum Lăutaş, ci un alt asociat din firmă, Popescu Vicea Lorian Ştefan, finul procurorului. Cu toate acestea, cei de la SIPI Arad nu constată faptul că persoana interceptată nu este cea din autorizaţia provizorie, fapt care ar fi trebuit să ducă automat, conform procedurilor, la încetarea supravegherii. Ba mai mult, sunt livrate mai multe note de redare ale unor discuţii ţelefonice în care procurorul Lucian Dolcu apare că discută cu Lăutaş. În realitate, procurorul vorbea cu finul său. În mare viteză, dosarul este preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad care solicită instanţei prelungirea mandatelor de interceptare a telefoanelor, inclusiv cel al finului procurorului, care apare în continuare ca fiind al traficantului.


De abia în 17 februarie 2011, procurorul Denise Diana Marţi, care a cerut şi prima prelungirea a intercepătrilor,  recunoaşte că titularul postului telefonic este altul decât Lăutaş. Cu toate acestea în dosar sunt lăsate în mod intenţionat probele falsificate din care reiese că procurorul ar discuta cu cel trimis în judecată pentru trafic cu ţigări. În redările interceptărilor efectuate ulterior de SRI reiese foarte clar că posesorul abonamentului este Popescu, dar subordonaţii prim procurorului Marius Neculce nu au făcut alte verificări suplimentare pentru a lămuri lucrurile. Rechizitoriul a fost vizat de legalitate de prim procurorul adjunct Dan Ursu, când Neculce şi-a luat două zile de concediu.”Întâmplător”, după ce dosarul a fost trimis în instanţă, în presă au apărut înregistrările măsluite, „ţintă” fiind procurorul Lucian Dolcu.

Ba mai mult, pentru a se dovedi „implicarea” procurorului Dolcu la dosar a fost lasată fişa personală a acestuia de la evidenţa operativă a Poliţiei şi de la Paşapoarte, deşi acesta nu avut nici un fel de calitate în dosar, încălcându-se grav prevederile legii privind protecţia datelor personale. Oricine are acces la dosar poate citi totul despre viaţa procurorului consemnată în documentele oficiale. Nici soţia procurorului şi nici finul acestuia nu au fost puşi sub acuzare în acest caz, dar cu toate acestea şi fişele personale ale acestora au fost lăsate la dosar alături de ale inculpaţilor.

Prim procuroul adjunct Dan Ursu a declarat, astăzi, pentru PRESSALERT.ro că „în primul rând se verificî temeinicia şi legalitatea rechizitoriului cu care este sesizată instanţa. Procurorul de caz este cel care-şi asumă responsabilitatea pentru probatoriul administrat”. Într-un punct de vedere oficial al Direcţiei Naţionale Anticorupţie legat de apariţia interceptărilor în care apare numele magistratului se precizează că „în realitate, procurorul Lucian Dolcu nu a purtat convorbiri telefonice cu Sorin Lăutaş”.

 Citeşte mâine cum au ajuns, în acest dosar, la îndemâna oricui, documente clasificate strict secret, prin grija procurorilor.

7 COMENTARII

  1. Sigur este asa cum spuneti voi despre acest Lucian Dolcu, la fel de sigur ca si cum a-ti scrie despre cea mai veche prostituata de la Conti ca este fata mare, poate voi credeti rahaturile spuse de el, dar noi deschideam bariera cind Lucian trecea cu tigari, si cind era oprit pe drum cu masina plina, ne intorceam cu spatele, si asta doar de omenie nu din alte motive, era un avocat care nici macar nu stralucea, asta este valoarea inestimabila a acestui megaprocuror de doi bani.

  2. oricum ar fi,vi se pare normal ca sotia procurorului DNA sa fie asociata intr-o firma cu astfel de personaje?Parca magistratii au statut „constitutional” si conform acestuia au salarii substantiale…chiar era nevoie de o astfel de asociere intr-o firma,a sotiei unui procuror DNA?mureau de foame fara indivizii aia in preajma lor?Sau daca le parea rau sa lase afacerile,puteau opta sa lase…DNA-ul…Nu credeti ca asa ar fi fost corect,moral si cinstit?

  3. Vor uniii din ei sa ii strice cariera de procuror,le este frica de Dolcu,ACEST PROCUROR ESTE UN REAL PERICOL PENTRU corupti,si uniii din ei care sunt patati vor sa il anihileze.
    Dle.procuror Dolcu,fi tare si nu te lasa batut,”ardei pe corupti”

  4. AM O MICA …CURIOZITATE ..doamna /domnisoara cu numele de DENISE DIANA MARTI alucrat cumva si la arad…sub alt nume ?…ASA DE CURIOZITATE?AR FI MULTE DE ..CLARIFICAT DACA ESTE UNA SI ACEIASI PERSOANA CU O PERSOANA CARE A FOST PROCUROARE LA ARAD…PRIN ANII 90…..SI CARE AVEA PRENUMELE DE DENISA….

  5. ne-am lamurit toti ce inseamna rechizitorii facute la comanda eu am fost condamnat 5 ani pt ca dnul prim procuror marius neculce zice asa in anul 2006 ma sustra de la urmariea penala si de aceaam cesionat firma TOTAL FALS NU AM FOST CERCETAT PENAL SAU SA AM DOSARE PENALE SI ACEST LUCRU A ADUSLA CONDMNAREA MEA DAR NE LUPATM CU EI???EI TAIE SI SPINZURA NICI ODATA NU SUNT VINOVATI TOTI PROCURORI SUNT EGALI CARE DE CARE SA SUGA MAI MULT PINA LE STA IN GIT

  6. …corect spus de catre cel care comenta referitor la comparatia aceeia intre o prostituata ,luata drept virgina si ..moralitate acestui procuror…DEOCAMDATA MA LIMITEZ DOAR LA ATAT!LEGATURILE CU DERBEDEI SI GOLANASI DIN POLITIE ….este foarte posibil sa-l fi scos pe acest procuror ..USA DE BISERICA….nu sunt atat de convins de „moralitatea celor din serviciile de informatii „,insa il cunosc destul de bine pe acest PROCUROR CA SI PE MULTI ALTII …in anii 90 am lucrat ca ofiter de cercetari penale si sef de birou de cercetari penale….PERSONAL L-AS FI DAT DE MULT AFARA PE ACEST INDIVID ,..DAR NU NUMAI PE EL,LEGATURILE ,FILIERELE PE CARE CEI CARE NU AU LEGATURI DIRECTE CU POLITIA ,JUSTITIA ,MAGISTRATURA …fac sa se treaca neobservate acele elemente care DE FAPT INCRIMINEAZA….mai multi procurori AR FI TREBUIT SA INFUNDE PUSCARIILE DE MULT….DAR S-AU OPUS ..”CINE TREBUIE ” si mai ales acea asa zisa ..INAMOVIBILITATE..in fapt o golaneala..in toata legea….desi am fost martor direct la multe faradelegi ale acestor golani ..cu staif,NU AM PUTUT FACE NIMIC….SE OPUNEAU MEREU -culema cei din servicii inspecial cei de la doi si-un sfert- dar si multe cadre din compartimentele derbedeilor fosti graniceri deveniti prin hotarari IMBECILE -peste noapte-POLITISTI…CAM ASA AU STAT LUCRURILE…..din pacate si multi din cei care lucrau in POLITIA DE FRONTIERA AVEAU FILIERE RELATIONALE COMUNE CEEA CE FACEA IMPOSIBILA..O ACTIUNE DE ORICE FEL….MAI MULT TE TERMINAU DACA SPUNEAI CEVA…..intr-o zi ,cand voi dispune de banii necesari VA PROMIT SA AFLATI CEEA CE GOLANII DIN S.I.P.I ARAD au interzis sa se discute……..deocamdata inca nu se poate face prea multe…multi derbedei din politica ..AU DATORI MARI LA MULTI SMECHERI ..”INAMOVIBILI”…nu stiti si nu aveti de unde sa stiti ceea ce trebuie ,pentru ca ,TOTI AU PUPAT PIATA ..INDEPENDENTEI!….asta e romani…..singura rezolvare este sa-i dam jos pe banditii din politica care franeaza prin numiri preferentiale ….TICALOSII SI NEMERNICII INAMOVIBILI…..UNUL DINTRE CELE MAI MARI OBSTACOLE O CONSTITUIE TICALOSII PORTOCALII DAR SI ..BARONII PSD…si in ca multi altii..AVIZ AMATORILOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.