Cei patru care au uimit vestul: cum a transformat o echipă de...

Cei patru care au uimit vestul: cum a transformat o echipă de timișoreni un pian într-un calculator și au impresionat un juriu serios

5
DISTRIBUIȚI

RAAO_SIEC_CK_15

Patru timișoreni au transformat un pian într-un calculator, utilizând bile de biliard și câteva materiale disponibile la magazinele de bricolaj – cum ar fi carton, lemne, cuie, plus circuite electronice. Ce a ieșit, ”pianul-calculator” proiectat de echipa românească, putea să efectueze operații precum adunare, scădere, înmulțire, împărțire, dar și ridicare la pătrat, extragerea rădăcinei sau factorial. Ineditul aparat a fost premiat la International Engineering Competition 2013, concurs desfășurat la Calgary, Canada.

RAAO_SIEC_CK_11

Patru proaspeți absolvenți ai Facultății de Arhitectură de la Universitatea “Politehnica” din Timișoara au reușit performanța de a obține o dublă victorie la International Engineering Competition, desfășurată în perioada 11-15 septembrie 2013 la Calgary, în Alberta, Canada.


Echipa RAAO (numele ei e dat de inițiala numelui fiecărui membru), formată din Radu Dorgo, Andrei Lazăr, Adrian Mihai și Ovidiu Mihuțescu, a fost unicul reprezentant al României la această competiție intercontinentală de inginerie, și a concurat cu alte șapte echipe internaționale în cadrul competiției de design. Potrivit organizatorilor, pentru a putea participa la competiție, echipele au fost selectate în urma distincțiilor de la competițiile inginerești regionale și naționale, iar, în plus, au trebuit să treacă de etapa de preselecție ce a cerut proiectarea unui mecanism care să ridice o cărămidă la o distanță de un metru față de sol.

RAAO_SIEC_CK_16

Membrii RAAO au la activ mai multe succese: mențiune onorifică la Velux International Award, premiu la ArchiWorld Academy, numeroase calificări în diferite faze la Best Engineering Competition. În Canada au reușit să uimească juriul cu ingeniozitatea lor. Astfel, ei au obținut nu unul, ci două premii: locul I în cadrul competiției de design și Premiul special pentru inovație oferit de Shell, sponsorul principal al competiției.

5 COMENTARII

  1. sincere felicitari!… cred ca astfel de stiri ar trebui sa inlocuiasca stirile negative despre injunghieri, hotii, accidente mortale sau extraordinare despre care reporterii povestesc cu sufletul la gura… avem un popor de oameni inteliogenti si talentati, cu care sa ne mandrim si sa ne educam si stima de sine:
    )))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.