Nicolae Robu A MINŢIT pentru a apăra MAFIA care a dat supertunul...

Nicolae Robu A MINŢIT pentru a apăra MAFIA care a dat supertunul imobiliar cu terenurile Seritim SA. Vezi argumentele care demontează manipularea primarului

9
DISTRIBUIȚI

robu01 (1)

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a avut, vineri seara, o primă reacţie la scandalul supertunului imobiliar dat statului cu sprijinul municipalităţii, în emisiunea „La ordinea zilei” de la Antena 3, liberalul susţinând că totul este în regulă. În încercarea de a acoperi vânzarea către Neag Group SA, firma unde a lucrat consilierul său personal Alexandru Chirilă, pentru 90.000 euro a drepturilor celor cinci hectare de teren din intravilanul Timişoarei, a căror valoare depăşeşte patru milioane de euro, Robu a lansat o serie de informaţii false, încercând să manipuleze opinia publică. În lipsa argumetelor, a acuzat că am fost plătit pentru a publica investigaţia, afirmaţii pe care va trebui să le dovedească în faţa instanţei. Iată principalele susţineri mincinoase făcute de Nicolae Robu:

1. Nu au fost vândute decât drepturile de administrare asupra terenurilor pentru că Seritim SA are acele terenuri în administrare, nu în proprietate. Minciună pentru că terenurile sunt în procedura prevăzută de HG 834/1991 de obţinere a certificatului de proprietate a terenurilor, aşa cum s-a realizat în cazul terenurilor de la Sacoşu Turcesc, iar după întabulare acestea vor deveni, practic, proprietatea Neag Group SA. Conform raportului lichidatorului judiciar depus la Tribunalul Timiş în procesul de insolvenţă a fost semnată ” o promisiune bilaterală de vânzare – cumpărare a dreptului asupra terenului care va avea loc după îndeplinirea formalităţilor de întabulare în Cartea Funciară a dreptului de proprietate al SC Seritim SA asupra acestui teren” . Altfel spus, lichidatorul a vândut către Neag Group SA dreptul de proprietate asupra terenurilor firmei de stat după ce îi va fi recunoscut acest drept după încheierea procedurii prevăzute de HG 834.


În plus un drept de administrare nu poate fi dat printr-o promisiune de vânzare – cumpărare, promisiune care se referă la dreptul de proprietate.

2. Lichidatorul judiciar (Ecaterina Precup, n.a.) a stabilit „pe răspunderea lui, nu a Primăriei Municipiului Timişoara, că valorează dreptul de administrare a terenurilor 90.000 euro „pentru că nu e treaba primăriei cui vinde și nici măcar cu cât vinde. Drepturile au fost vândute către Neag Group, pentru că aceasta ar avea drept de preemțiune, fiind proprietara unor clădiri pe acel teren”.  Total fals pentru că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, lichidatorul judiciar nu poate face altceva decât ce decid majoritatea creditorilor în adunarea generală. În cazul de faţă nu a existat niciun fel de evaluare a terenurilor, ci doar o ofertă de cumpărare directă, iar, în şedinţa din 10 februarie 2014, Primăria Timişoara, ca şi creditor principal, a votat pentru vinderea drepturilor asupra terenurilor firmei unde statul este acţionar majoritar. În baza acestui vot majoritar al Primăriei Timişoara, lichidatorul a semnat ulterior promisiunea de vânzare – cumpărare. Neag Group, conform contractului de vânzare – cumpărare din 2003, are drept de preemţiune doar pentru „pământul de sub clădiri”, nu pentru tot terenul. Acest lucru a fost confirmat şi de o decizie definitivă a Curţii de Apel Timişoara.

3. Lichidatorul judiciar schimbat (Iavorschi Nicolae) nu a făcut nimic pentru a recupera măcar un leu şi a închiriat fără acordul creditorilor terenul. Minciunile acestea au fost demontate chiar de Curtea de Apel Timişoara prin sentinţa prin care s-a decis repunerea lui Iavorschi ca şi lichidator, constatându-se că a făcut demersuri şi a reuşit obţinerea întabulării, implicit recunoaşterea dreptului de proprietate asupra terenurilor SC Seritim SA de la Sacoşu Turcesc, acestea împreună cu clădirile de acolo fiind scoase la licitaţie. În cazul demersurilor de recunoaştere a drepturilor de proprietate asupra terenurilor din Timişoara, acestea au fost blocate ani de zile chiar de Primăria Timişoara care nu a recunsocut vecinătăţile. Mai mult, contractul de închiriere încheiat anul trecut, în luna martie, a fost confirmat de adunarea creditorilor în aprilie, iar Curtea de Apel Timişoara a apreciat că lichidatorul a acţionat cu bună credinţă şi a adus bani firmei falimentare, existând o clauză care prevedea că închirierea încetează când Seritim SA devine proprietarul terenurilor. Un simplu calcul arată că din veniturile obţinute prin închiriere s-ar fi reuşit, în aproximativ un an şi şase luni, achitarea tuturor creanţelor, iar statul ar fi rămas proprietarul terenului. Contractul de închiriere nu a convenit firmei Neag Group SA, care avea clădirile pe respectivele terenuri. 

 

 

9 COMENTARII

 1. Am urmarit dialogul de la antena 3 . Robu a fost jalnic incercand sa-si apere lingaii chirila si consiliera . Cred ca trebuie depuse toate documentele la organele abilitate de control si robu trebuie intrebat mereu de aceasta chestiune .

 2. Acest articol ca si cateva dintre precedentele sunt doar o campanie de discreditare a primarului. Am mai vazut astfel de articole si referitoare la Titu Bojin si in final organele au stabilit ca e doar apa de ploaie. Asa ca nu cred o iota din balivernele aceastea menite doar sa faca jocuri politice si nicidecum dreptate.

 3. Toate manevrele din Timisoara sint dirijate de fostii securisti. Primarul e luxat de ăstia. Ce e interesant? Pdl- sti il consiliaza pe dl.Robu.Iar asta nu-i face bine,din pacate.

 4. as fi spus doar doua vorbe” Jos Robu”, in schimb cand vad un pupincurist ca si mariusa c. mi se ridica tensiunea, cretinule, sti ce a declarat tovarasu tractorist Bojin cand a venit la greva cu usile inchise de la DGFP Timis „mai bine mergeti in birouri si lucrati ca poate suoparati pe cine nu trebuie”, cat despre tovarasu Robu „miticilor” pot sa spun ca este depasit de situatie, oare ar trece testu poligraf la intrebarea, de ce a lipsit in ziua semnarii? de ce la numit pe dl. Silaghi?

 5. Robu si toata mafia cu terenul din primarie si judecatori care aproba vanzarea trebuie arestati de urgenta si confiscarea averilor . este simplu dar cine sa o faca ? bravo ancheta pressalert , felicitari demonstrati ca inca se fura din patrimoniul public cu tupeu si o nesimtire la maxim si nimeni nu face nimica .

 6. Constat ca nimeni nu spune nimic de abuzul in functie al viceprimarului care a dat o imputernicire in numele consiliului local !!!!!! Sunt curios ce spune primarul despre asta avand in vedere faptul ca PrimariaTimisoara nu este mosia lui .Oare ce fapte bine consiliate mai urmeaza avand in vedere prefesionalismul celor aflati in functii executive la institutia fanion a orasului ?Dragos ,te mai pot ajuta cu ceva date prin care pregatesc alta japca pe banii publici care o intrce prin valoare pe aceasta si este tot opera eminentei cenusii DD.

 7. DNA / DIICOT , ŞO’ PE EL CA FURA PUI !!! gunoaiele care tin parte gunoaielor,sfarsesc la Bahamas cu paturi supraetajate,mergeti in plm si nu mai votati JEGURI ! PSD-PNL cloaca de talhari ordinari,USL-USD = grup infractional organizat !

 8. Terenul Seretim SA a făcut parte din păşunea Mehala.
  Sute de oameni sunt plimbati pe drumuri, desi au sentinte definitive de punere in posesie pe terenurile care au apartinut parintilor lor in zona pasunii din Mehala. Nu este posibil asa ceva, i-am repetat si primarului Nicolae Robu ca suntem in 2014, iar legile trebuie facute si aplicate in favoarea cetatenilor, nu a anumitor institutii de putere. Primarul poate fi tras la raspundere, culpabil, pentru toate hotararile care le semneaza in detrimentul cetatenilor!
  Fac apel la cetatenii care au sentinte definitive care dovedesc ca au dreptul la teren in acel perimetru, de cateva sute de hectare, sa vina sa protestam impreuna in fata Primariei Timisoara. Nu este posibil ca, de 24 de ani, sa umbli dupa un drept pe care l-ai dobandit in instanta, iar autoritatile locale sa ignore complet aceste cereri de punere in posesie! Mai mult, din acea parcela se tot rup anumite suprafete de teren, care sunt date anumitor persoane. Este posibil ca acesti indivizi sa fie doar o interfata, iar terenurile sa ajunga la cine trebuie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.