Gândurile neștiute ale membrilor trupei care lansează „Sicriu de închiriat“

Gândurile neștiute ale membrilor trupei care lansează „Sicriu de închiriat“

0
DISTRIBUIȚI

graveforsale

Probabil prima trupă de „surf” din România, timişorenii de la Grave For Sale („Mormânt de vânzare“) se pregătesc să scoată albumul de debut, care poartă numele de Coffin For Rent („Sicriu de închiriat“), concertul de lansare al acestui disc urmând să aibă loc în luna aprilie.

„Nu am avut posibilitatea de a merge să înregistrăm într-un studio adevărat. Aşa că am făcut înregistrările aici, la Atelierul D.I.Y., cum ştim noi mai bine. Deşi iniţial am vrut să înregistrăm doar câteva piese, până la urmă ne-am decis să scoatem albumul de debut, pe care se vor regăsi zece piese“, spun membrii trupei care cântă, conform mărturisirilor proprii, „surf rock, cu influenţe de psychedelic, horror şi desert surf“.

Trupa Grave For Sale a fost înfiinţată în 2012, deşi planurile şi repetiţiile totodată au început încă din 2011, la iniţiativa lui Tibi  Mijea (tobe) şi Iancu Jianu (chitară). Ulterior s-a alăturat Marco Kurunczi la bass, iar Adi Ulmeanu a intrat la începutul lui 2013 cu efecte electro şi proiecţii video. În toamna anului trecut a apărut şi Radu F. Bene la saxofon, el fiind  în acest moment colaborator permanent.

„Concertele susţinute ne-au ajutat să ne definim. Procesul de creaţie la noi în trupă e unul democratic, nu avem niciun lider, cu toţii ne dăm cu părerea. De obicei vine cineva la sală cu o idee şi noi o dezvoltăm. Am avut multe concerte şi între timp ne-am mai rafinat. Cântăm o grămadă de genuri de surf. Cântăm piesele exact cum le simţim noi, fiindcă sunt toate melodii sincere. Muzica noastră e influenţată şi de preferinţele noastre. Unii dintre noi suntem mai heavy, alţii mai spre blues, alţii cu psychadelic sau punk.


Cântăm sincer“, spun băieţii care îi citează la capitolul influenţe pe The Ghastly Ones, Dick Dale, Man or Astroman, Los Straitjackets sau The Break.

Odată cu apariţia albumului de debut, trupa pregăteşte şi o serie de produse de marketing, urmând ca în scurt timp să susţină câteva concerte în mai multe ţări din Europa. „Planul cu băieţii a fost simplu: hai să vedem ce putem face într-un an, şi dacă e OK, mergem tot mai sus. Anul trecut am participat şi la câteva festivaluri mai mici, iar pentru acest an vom merge la câteva manifestări mai importante. Avem şi material audio, asta contează. Desigur, încercăm să ieşim şi-n afara ţării, vom face un turneu după apariţia albumului de debut“, spune Noemi Varga, cea care se ocupă de impresariatul probabil primei trupe de surf din ţara noastră.

De-a lungul ultimului an, trupa Grave For Sale a cântat în cadrul Festivalului Underground din Timişoara, în deschiderea concertelor Nişte Băieţi, Nightlosers, Argies, Luna Amară, Koffin Kats sau în cadrul festivalului Made in TM, iar anul acesta băieţii au fost invitaţi să deschidă concertul Kumm din clubul Daos, unde au apărut costumaţi pe scenă.

„Suntem o trupă funny şi credem că pentru a fi remarcat trebuie să faci show pe scenă. Nu se poate doar prin muzică, apelăm la măşti şi alte lucruri hazlii. E un mod de comunicare, după concert oamenii rămân şi cu o imagine. Credem că în România oamenii îşi iau rolul prea în serios când apar pe scenă. Încercăm să ne încadrăm în chichiţele surf-ului“, ne-au declarat băieţii.

Datorită faptului că nu au un solist vocal, marea majoritate a pieselor lor sunt instrumentale, dar una din melodiile discului de debut va avea parte şi de un text, „brodat“ de cel care se ocupă cu sample-urile din trupă, Adi Ulmeanu. „Ne place să cântăm în locuri unde nu-s mulţi oameni, în locurile mici, unde locul e strâmt, unde publicul creează o conexiune cu trupa, unde bei şi te distrezi cu oamenii după concert. Nu avem gânduri de îmbogăţire, vrem doar să ne simţim bine“, adaugă membrii trupei Grave For Sale.

Până la apariţia albumului de debut, care va avea parte de o lansare oficială în luna aprilie, cei de la Grave For Sale vor mai susţine un concert în cadrul evenimentului caritabil Music Heals, care va avea loc pe 22 martie, la clubul Rost.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.