11.000.000 de lei din bugetul Timișoarei vor merge în conturile unei companii...

11.000.000 de lei din bugetul Timișoarei vor merge în conturile unei companii private UPDATE Ce explicație are secretarul primăriei

0
DISTRIBUIȚI

euro1

Primăria Timișoara, bună de plată. În urmă cu o săptămână, la sediul instituției de pe Loga a ajuns o adresă prin care municipalitatea e obligată să plătească o despăgubire de 11.000.000 de lei către SC Romel Interests Production and Service SA, plus 30.000 de lei cheltuieli de judecată. Consilierul PNL Ciprian Jichici a lămurit că
„există o hotărâre judecătorească care prevede obligarea Consiliului Local al Municipiului Timişoara la plata unor despăgubiri în cuantum de peste 11 milioane de lei. Este vorba despre o hotărâre pe care Consiliului Local al Municipiului Timişoara a refuzat să o dea, referitoare la un Plan Urbanistic de Detaliu, hotărâre care a rezultat în urma unei decizii judecătoreşti, din păcate extrem de ambiguă, care punea consiliul local în faţa a două alegeri: fie să încalce legea privind amenajarea teritoriului şi urbanismul, fie să nu respecte respectiva hotărâre judecătorească. Consiliul local, la momentul respectiv, a ales să nu încalce legea privind urbanismul şi amenajarea teritoriului. Rezultatul este că în momentul de faţă suntem puşi în faţa obligativităţii despăgubirii reclamantului respectiv cu această sumă”.

Acesta spune că municipalitatea va face recurs împotriva sentinței și se va adresa CSM pentru că prin acest act se „încalcă dreptul de deliberare şi reprezentare locală al consiliului local şi ridică foarte, foarte multe semne de întrebare. Nu este prima oară când consiliul local este pus în faţa unor asemenea decizii şi primeşte hotărâri judecătoreşti imposibil de aplicat. La momentul respectiv, hotărârea instanţei a fost aceea de a se aproba acel plan urbanistic, citez, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Deţinătorul planului a insistat să depună în continuare documentaţie care nu era conformă cu legile în vigoare, ca atare consiliul local nu a putut să aprobe respectiva hotărâre”.

UPDATE Informarea din plen a stârnit reacții diverse.


PP-DD-istul Petrică Folică a atenționat că o să ne trezim că facem plenul în parcare. Primarul Nicolae Robu a spus că „eu nu știu foarte multe detalii. Este vorba despre ceva ce s-a întâmplat în timpul administrației precedente, după informațiile pe care le-am primit. Este vorba despre o decizie, puteri judecătorești care nu pare deloc în regulă. Puterea judecătorească este independentă și așa trebuie să și rămână. Avem trei puteri, lăsând presa la o parte, care e supraputere. Cei care au votat în interesul public riscă să fie puși să plătească daune. Am ajuns la acestă concluzie în urma unei informări sumare”.

Secretarul Ioan Cojocari a comentat că „în 2006 domnul Seracin a cerut la serviciul de sistematizare să i se aprobe un PUZ prin care voia să construiască o clădire cu 14 etaje în zona antenelor. Nu a depus toată documentanția necesară între el și Urbanism au avut loc o serie de corespondențe. În 2008, a obținut o hotărâre irevocabilă prin care CLT a fost obligat să îi aprobe fără alte discuții construcția. În ședința respectivă s-a deturnat problema, s-au cerut 14 etaje în loc de zece, s-a început o serie de discuții. Nu se respecta PUG-ul general, eu le-am spus că orice hotărâre trebuie să fie aplicată. Au fost în CLT 13 voturi , două abțineri, restul nu a votat. Seracin a deschis proces prin care ni s-au cerut nouă daune, spunând că are materialele pregătite și noi nu îl lăsăm. În timpul procesului, s-a demontat afirmația lui, nu aveau niciun material, firma aceea nu a produs niciun leu beneficiu sau profit, ne-am judecat patru ani, s-a ajuns la Curtea de Apel și curtea a trimis la judecare cu o contraexpertiză care spune cât ar fi fost prejudiciul, dacă s-ar fi construit. În final, CLT s-a obligat să îi plătească din 2006 pe 100% ocupare cazare în tot hotelul 6 milioane câștig și se spunea că ar mai fi făcut și o parcare de 400 de locuri. S-a pus și acolo în calcul și așa s-a ajuns la 11 milioane. Noi suntem în fază de recurs. Pe lângă acest proces, mai este un proces în care îmi cere mie 500.000 și domnului Ciuhandu 500.000 plus bani de la consilieri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.