Cum au încercat să iasă ilegal din țară cinci sirieni, pe la...

Cum au încercat să iasă ilegal din țară cinci sirieni, pe la frontiera timișeană cu Ungaria

0
DISTRIBUIȚI

DSC03168

Poliţiştii de frontieră timişeni au depistat noaptea trecută în jurul orei 23,00, cinci cetăţeni din Siria care intenţionau să iasă ilegal din România pentru a ajunge în Austria, prin vama Cenad din județul Timiș. Transfugii fuseseră ascunși într-un microbuz încărcat cu ambalaje pentru flori.

Noaptea trecută, la punctul de trecere a frontierei de la Cenad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul bulgar Ivaylo I., în vârstă de 38 ani. Conform documentelor de însoţire, şoferul transporta ambalaje pentru flori, din Bulgaria spre Olanda.


Polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra vehiculului, ocazie cu care au descoperit, ascunși în spatele unor cutii de carton, cinci bărbaţi care încercau să iasă ilegal din România.

”Din verificări, a rezultat că cei în cauză sunt cetăţeni sirieni, cu vârste cuprinse între 14 şi 40 de ani, care au declarat că au recurs la această metodă deoarece nu posedau viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţionau să se deplaseze în Austria pentru a-şi găsi un loc de muncă. În cadrul primelor cercetări, şoferul microbuzului a declarat că nu avea cunoştinţă despre modul cum s-au urcat migrantii în mijlocul de transport”, a declarat Mihaela Leș, ofițerul de presă al Poliției de Frontieră Timișoara.

Oamenii legii le-au întocmit sirienilor acte premergatoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei, iar şoferul este cercetat pentru trafic de migranţi.

Cercetările sunt continuate în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în organizarea şi călăuzirea grupului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.