Primăria va aloca bani din bugetul local pentru intrarea în legalitatea a...

Primăria va aloca bani din bugetul local pentru intrarea în legalitatea a ANL-urilor de pe strada Miloia. Ce spune Robu despre costuri și ce le promite chiriașilor

0
DISTRIBUIȚI

blocuri anl miloia

Deși în urmă cu câteva zile ANL a emis un comunicat de presă prin care infirma că blocurile de pe Miloia au fost ridicate fără autorizație de construire, primarul Nicolae Robu susține că lucrurile nu stau de fapt așa.

Acesta a declarat că „erau două loturi făcute după acelaşi proiect.


Cum nu aveau fonduri, nu au putut să facă totul deodată. Pentru lotul III A au avut autorizație, iar pentru lotul III B s-a depus numai cerere, fără documentaţia aferentă și fără eliberarea autorizaţiei. În mod normal nici ANL nu ar fi trebuit să construiască, nici primăria nu ar fi trebuit să permită lucrul ăsta, greşind şi primăria şi ANL la acea oră”.

Pe marginea subiectului au fost diverse speculații, iar atât primarul Nicolae Robu cât și viceprimarul Traian Stoia au spus că municipalitatea nu va plăti niciun act decât dacă este expres obligată de instanță. Ei bine, acum primarul Nicolae Robu s-a răzgândit și a spus că „eu vă garantez că se va rezolva problema. Vom aloca bani de la bugetul local pentru că practic se plătesc tot către primărie taxele de obținere a actelor. Nu ştim care vor vor fi costurile expertizei, dar totuși cetăţenii nu au nicio vină şi noi trebuie să rezolvăm această situaţie cât mai repede astfel încât toţi cei care doresc să își cumpere locuinţele să poată să le cumpere fără a plăti chiriile majorate. Eu am vrut să le facem o reducere la chirii celor care au depus cereri de cumpărare, dar nu pot cumpăra, numai că nu ne permite legea să facem aceste reduceri, drept urmare trebuie să rezolvăm cât mai repede situaţia intrării în legalitae cu intabularea şi vânzarea”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.