Primarul Nicolae Robu, primit ca un star rock la Liceul Lenau. Unde...

Primarul Nicolae Robu, primit ca un star rock la Liceul Lenau. Unde a cântat la chitară şi ce temă de casă le-a dat copiilor

0
DISTRIBUIȚI

robu la lenau

Timişoara, ora 10.00, Intrarea Doinei. Un domn cu motocicletă care se recomandă a fi profesor la Liceul „Nikolaus Lenau” se plânge că nu are loc de parcare. După o tură în jurul clădirilor în care de azi vor învăţa 14 clase de elevi de la Lenau, profesorul parchează în curte.

După gardul şcolii, deţinuţii de la Popa Şapcă, şcoşi la muncă, se odihnesc pe bănci. La 10 şi un sfert se sună de pauză. Curtea se umple de copii, iar din îmbulzeala generală nimeni nu mai înţelege nimic. În câteva minute intră pe poartă primarul Nicolae Robu. Copiii încep să fluiere ca la un concert rock, în timp ce scandează „Robu, Robu”. Primarul ajunge în faţa camerelor de luat vederi unde declară că este fascinat de primirea de care avaut parte şi exlică detalii despre investiţie, dar şi faptul că fiind nişte clădiri ale RATT, elevii vor învăţa aici doar câţiva ani, până la finalizarea campusului pe care primăria îl va amenaja pentru Liceul Lenau.

Pe toată durata declaraţiilor este împins de elevii care nu mai au răbdare, şi presa încheie filmarea de teamă ca primarul să nu fie dărâmat.


Odată terminată treaba, elevii încep: „vrem un selfie, vrem şi autograf”. Primarul se pune pe iscălit şi e chiar mai bucuros decât copiii. Apoi se trece la poze. Elevii se calcă în picioare, iar în marea de urlete se mai vede câte un Iphone ridicat. Odată finalizată „operaţiunea selfie” cu primarul, elevii merg în clase, iar primarul la un tur de şcoală. Cum îndrăgește nespus copiii, edilul intră peste două clase în care elevii învaţă şi le urează de bine. Ca dovadă că a treia oară e cu noroc, Robu descinde tocmai într-o sală de clasă unde elevii se aflau la ora de muzică. Rapid, până ca cineva să se dezmeticească, primarul dă buzna în mijlocul clasei, de unde ia chitara şi le cântă elevilor câteva acorduri, plângându-se că e mare păcat că e şi presa aici. Urmează inevitabilul: starul Nicolae Robu dă un autograf pe chitara cu care a cântat.

Bucuroşi, elevii primesc cu mare drag şi tema de casă din partea edilului, să caute pe internet piesa lui, „Ca marea”. Entuziasmat de primirea de superstar, edilul pleacă spre Catedrală să aştepte sosirea trupului neînsuflețit al mitropolitului.

robu la lenau 1

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.