PRESSALERT.ro, 5 ani de investigaţii, ştiri şi comentarii

PRESSALERT.ro, 5 ani de investigaţii, ştiri şi comentarii

4
DISTRIBUIȚI

 

logo complet pressalert

„După 15 ani de la acea dimineaţă de septembrie târziu, vine un alt început”, scriam în primul material publicat pe PRESSALERT.ro, acum cinci ani. Eram eu şi calculatorul, încercând să transform în realitate o idee topită în acest nume. Ce a urmat? Prea multe de povestit pentru un editorial. Pe scurt ar fi aşa.

Echipa. Adrian Pîclişan cu ale sale fotografii document care mi-au dat, din prima clipa, suportul necesar pentru investigaţii şi Petre Nicoară, cel care a reuşit să transforme din linii de cod ideea de site în realitate. Loredana Codruţ – prima care a venit lângă mine în tranşeele informaţei, enervant de directă şi ea în a pune întrebări zeilor zilei. Spate-n spate am rezistat până au venit întăririle. Sabina Mihăică, cu al său stil elagant de tăios, Liana Păun, o doamnă a presei care nu ne lasă să ne uităm trecutul,  Mirela Vlăduţi şi Vali Silaghi, oamenii cu nervi de oţel pentru care fiecare ştire îşi are locul său, Georgeta Petrovici, cu ale sale editoriale acido-metaforice, Adriana Mîţ, îmblânzitoarea de cuvinte din reportaje, Zoli Varga, atotştiutorul timpului liber şi al distracţiei, , Cornel Biholari, cel care a transformat ştirea-n sportul său personal şi Angela Novăcescu, cea mai tânără din echipă, dar şi cel mai eferverscent reporter.


Plus Anda Flavia Deliu, un ziarist sportiv dedicat, care a pus umărul alături de noi în acest proiect, până la momentul în care a ales să se transfere în altă echipă.

Ideile. Din prima clipă am ştiut că adevărul este cea mai preţioasă avere a unui jurnalist. Şi am spus lucrurilor pe nume. Chiar dacă am fost, de prea multe ori, de unii singuri împotriva tututor. Şi timpul ne-a dat dreptate. Nu ne-am negociat niciodată principiile şi ideile. În disperare de cauză, unii tot au încearcat să ne găsească câte un stăpân. Sau să ne atace în orice mod. Niciodată nu  putut spune, însă, că am minţit. Am scris investigaţii, reportaje sau ştiri care au devenit repere pentru restul presei sau măcar surse de inspiraţie. În toţi aceşti cinci ani ne-am încăpăţânat să avem ideile noastre, nu pe ale altora. „Câinele de pază al democraţiei nu latră, sfâşie”, nu este un slogan, ci o altfel de definiţie pentru ce trebuie să fie un jurnalist. Mai ales în aceste vremuri tulburi.

Cititorii. Cei fără de care nu am fi decât nişte bătători de taste pe calculator. Cei care ne-au încurajat, dar ne-au şi criticat. Cei care ne-au făcut să lăcrimăm şi să râdem cu poveştile şi spusele lor. Cei care au fost, de multe ori, sursa noastră secretă de inspiraţie. Cei care – asumat sau nu – ne-au dat ponturi importante. Pentru că au avut încredere în noi că le vom transforma în ştiri. Şi am încercat să nu-i dezamăgim. Zic eu că am şi reuşit. Măcar în parte. Asta şi pentru că, cu fiecare lună, numărul celor care citesc PRESSALERT.ro creşte. Şi nu o spunem noi, ci cifrele de audienţă independente.

Concluzia – una singură. PRESSALERT.ro, cinci ani de investigaţii, ştiri şi comentarii. Şi este doar primul pas. Pentru ce va urma vă aştept LIVE pe www.pressalert.ro, astăzi, de la ora 19. 

 

4 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.