Inspectoratul Școlar Timiș le vine de hac părinților care-și fac flotant ca...

Inspectoratul Școlar Timiș le vine de hac părinților care-și fac flotant ca să-și înscrie odraslele în școlile de elită din Timișoara. Ce anunț a făcut

1
DISTRIBUIȚI

Vești proaste aduse de inspectorii școlari din județul Timiș pentru părinții care au de gând să apeleze la tot felul de metode pentru a-și înscrie odrasla într-o școală de elită din Timișoara. Din acest an școlar, Inspectoratul Școlar Timiș poate să le strice planurile acestor părinți, pentru că legea s-a schimbat.

Potrivit legislației, un părinte poate să-și înscrie copilul în clasa pregătitoare sau în clasa I la o anumită unitate de învățământ dacă dovedește că locuiește în zona arondată acelei școli. Astfel, în ultimii ani, la școlile din centrul Timișoarei, așa cum este Liceul Pedagogic „Carmen Sylva”, au fost înscriși foarte mulți copii în clasa pregătitoare, după ce părinții acestora și-au făcut viză de flotant. Inspectorii școlari nu au avut de ales și au fost nevoiți să accepte toate dosarele, astfel că s-au creat mai multe clase pregătitoare decât era prevăzut inițial. Acest lucru a provocat o serie de probleme, astfel că la Liceul Pedagogic tot mai mulți copii au fost nevoiți să facă ore de după-amiaza pentru că nu există spațiu suficient.

„Există o lege, din acest an, care ne permite ca în perioada în care se desfășoară aceste înscrieri la învățământul primar, dacă constatăm că numărul de părinți care au domiciliul într-o anumită zonă care este arondată unei anumite unități de învățământ a crescut foarte mult, să rearondăm străzile.


În acel moment, noi putem decide o rearondare a străzilor și există posibilitatea ca un părinte care s-a străduit mult să-și înscrie copilul într-o unitate de învățământ să se trezească că ajunge la o altă unitate de învățământ”, a explicat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Inspectorul școlar consideră că este bine să se întâmple acest lucru, mai ales pentru că, în acest fel, sălile de clasă din școlile din cartiere sau aflate la periferia orașului nu vor mai fi goale. „Astfel, nu creăm clase artificiale și nu dăm posibilitatea unei anumite școli să se dezvolte de genul a șapte, opt, zece clase pregătitoare, în detrimentul claselor din școlile de la periferie sau de cartier pentru că nu este corect ca în unele școli să stăm cu clasele goale”, a mai precizat Aura Danielescu.

1 COMENTARIU

  1. Daca si alte scoli ar face invatamant de calitate, nu s-ar buluci parintii doar in cateva scoli. Solutia de forta nu va da rezultate. Presiunea se va muta de pe Pedagogic pe ISJ. Si atunci sa te tii

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.