Zeci de mii de credincioși au stat ore în șir la coadă...

Zeci de mii de credincioși au stat ore în șir la coadă pentru a se ruga la mormântul lui Arsenie Boca. Ce eveniment au marcat FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Câteva zeci de mii de români au trecut, vineri, pragul Mănăstirii Prislop din judeţul Hunedoara, pentru a aprinde o lumânare şi pentru a pune flori la mormântul Părintelui Arsenie Boca înmormânt aici în urmă cu 25 de ani. Oamenii s-au rugat pentru sănătate, pentru familie, rude şi pentru prieteni.

“Nu e prima oară când vin la Mănăstirea Prislop. Aici îmi găsesc tot timpul liniştea şi chiar dacă e multă lume simt o linişte aparte şi o pace interioară. Sunt foarte bolnavă şi cred că rugăciunile făcute la mormântul părintelui Arsenie Boca m-au ajutat să supravieţuiesc în ultimii ani”, spune o credincioasă,  Aristiţa Aioanei, venită dintr-un sat din Galaţi pentru a se ruga. Însoţită de nepoatele ei, Mioara şi Aneta, femeia a străbătut peste trei kilometric pe jos din locul unde a fost parcat autocarul pentru a ajunge la mormânt. Toate trei au stat peste două ore la coada formată pentru a se ruga preţ de câteva secunde lângă crucea din lemn pusă la căpătâiul părintelui Arsenie Boca decedat în urmă cu 25 de ani. La fel a făcut şi familia Ilinca dintr-un sat din Băcau, mama, tata şi trei copii de 8 , 10 şi 14 ani, au venit cu mirobuzul alături de alţi credincioşi pentru a spune o rugăciune la mormântul celui considerat “sfântul neîncoronat al Ardelului”. “Am mai fost la Mănăstirea Prislop vara trecută împreună cu sora mea şi am simţit că rugăciunile noastre au fost auzite. Astăzi am venit întrega familie să ne rugăm împreună. A fost greu drumul şi obositor, e foarte frig şi plouă, dar am uitat de toate după ce am ajuns la mormântul părintelui Arsenie Boca. Şi după moarte aduce liniste. Până şi copiii care îndură mai greu nu s-au plans”, spune Maria Ilinca.

În timpul slujbei de pomenire peste 15.000 de credincioşi s-au aflat în Mănăstirea Prislop, iar pe parcursul celor două zile de rugăciune peste 40.000 de pelerini au aşteptat la cozi de peste un kilometru pentru a atinge crucea de pe mormântul Părintelui Arsenie Boca.

„Timp de două zile, joi şi vineri, zeci de pelerini au trecut pragul Mănăstirii Prislop pentru a se ruga la mormântul Părintelui Arsenie Boca. În timpul slujbei de pomenire peste 15.000 de credincioşi s-au aflat în mănăstirea Prislop. În intervalul 9-11 pe drumul spre mănăstire au fost parcate 120 autocare, 200 microbuze şi peste 1200. A fost aglomeraţie însă oamenii s-au comportat civilizat aşa cum trebuie să fie de fiecare dată când merg să se roage. Au stat frumos la coadă fără să se împingă sau să se certe între ei şi au aşteptat pioşi să le vină rândul pentru a se închina la mormântul părintelui Arsenie Boca”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJJ HUnedoara, sublocotenentul Lucian Stoichiţoiu.

Mănăstirea Prislop a ajuns loc de pelerinaj pentru românii din toate colţurile ţării, ea identificându-se cu personalitatea Părintelui Arsenie Boca.


Se spune că la mormântul acestuia, în cimitirul din poieniță, florile nu se ofilesc niciodată. Oamenii vin la Prislop și se roagă acolo pe tot parcursul anului. Cei mai mulţi ajung aici în 28 noiembrie  ziua de pomenire a părintelui Arsenie Boca, la cele două hramuri: 8 mai — Sfântul Ioan Evanghelistul, 14 septembrie — Ziua Crucii şi în 13 septembrie — Sfântul Ioan de la Prislop și 26 decembrie de Sfântul Nicodim

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.