Bătălia pentru PSD Timișoara: cum s-au duelat candidaţii în discursuri UPDATE 3...

Bătălia pentru PSD Timișoara: cum s-au duelat candidaţii în discursuri UPDATE 3 Cine sunt vicepreşedinţii GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

alegeri psd timisoara florin barsasteanu sebastian raducanu

Agitaţie şi emoţii astăzi, în sala de conferinţe a hotelului Senator, unde are loc conferinţa de alegeri pentru filiala municipală a PSD.

La eveniment au luat parte pe lângă parlamentari ai formaţiunii, primari şi alţi membri de partid şi şeful regiunii de Vest, Ion Mocioalcă, dar și preşedintele UNPR Timişoara Vlad Manoilă, preşedintele PLR Timiș, Petru Ehegartner, preşedintele PC Timişoara, Dorel Bogluţ, şi deputatul UDMR Molnar Zsolt. Preşedintele interimar al PSD Timiş, ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu, a menţionat de la bun început că „vom vota o echipă de conducere, preşedinte preşedinte executiv, vicepreşedinţi, secretar, care să ne ducă în 2016 la câştigarea alegerilor în Timişoara şi asta trebuie să ne spună nouă candidaţii pentru funcţiile respective cum vor face ca să câştigăm alegerile de la anul de pe vremea asta”.

După discursurile invitaţilor, Grindeanu a mai spus şi că „eu am un sentiment de tristeţe din alt punct de vedere, pentru că astăzi mă despart de PSD Timişoara, în mod statutar încă sunt preşedinte. Vreau să vă mulţumesc tuturor celor care aţi făcut parte din biroul municipal şi nu numai. (…) Acest sentimentde tristeţe mai este dublat de ceva şi anume de încrederea pe care o am astăzi în dumneavoastră prin ceea ce am dovedit prin campania internă. Vreau să îi aplaudaţi pe cei doi candidaţi Florin Bărsăşteanu şi Sebastian Răducanu pentru modul în care au dus această campanie internă în care fiecare dintre ei au ştiu să îşi expună calităţile, programul electoral şi nu să arate cât de rău e celălalt. Astăzi suntem între membri PSD, adversarii sunt în afară”.

Acesta nu a pierdut ocazia de a critica modul în care funcţionează principalul adversar politic. „Unde mai vedem asemenea competiţii? La PNL, unde prin fax se unesc două organizaţii şi au doi copreședinţi numiţi de Bucureşti? Eu cred că astăzi noi am ridicat o ştachetă, obligând celelalte forţe politice să dea drumul la alegeri interne corecte, asta pentru ca tot timpul să fie alese structuri de conducere pe care majoritatea membrilor le doresc”.
Horea Băcanu, candidatul pentru funcția de președinte executiv al PSD Timișoara, din partea lui Sebastian Răducanu a explicat că PSD va avea de dus o luptă grea pentru alegerile din 2016.

ALEGERI PSD TIMISOARA11_resize

Marius Craina, candidatul pentru funcția de președinte executiv al PSD Timișoara din partea lui Florin Bîrsăşteanu, a explicat că pentru el funcţia pentru care candidează este un vis şi a promis că va învăţa tot ce este necsar pentru a-şi face bine datoria.

Florin Bîrsăşteanu a sublinat că tinereţea este o problemă ce ţine de spirit şi că a văzut în cariera sa de profesor universitar şi studenţi bătrâni. Mai mult, acesta a sublinat că soţia sa este nemulţumită de timpul prea mare pe care l-a dedicat politicii. „Când am intrat în Parlament, prima mea reacţie în jumătate de oră când i-am văzut pe oameni pe care i-am văzut macroscopic, am zis că îi dau dreptate preşedintelui Băsescu, jumătate din ei ar trebui să treacă direct în puşcărie. (…) Şi eu am lipit afişe, le-am spus tinerilor să aibă răbdare, să nu treacă prea repede de la lipitul afişelor la solicitări de directori prin deconcentrate, să nu ne facă de ruşine pentru că nu au experienţă. Am deplina încuviinţare a electoratului, să sper la mai mult. La alegerile pentru deputaţi, în fieful lui Robu, un sfert din Timişoara a pus atunci că PSD are oameni buni. Nu e departe momentul când PSD poate să pună tradafirii pe conducerea Primăriei Timişoara. M-am săturat de contracte cu dedicaţie, de amatorism, vreau ca acest oraş să aibă alt destin”, a declarat candidatul.

Sebastian Răducanu a declarat că „contextul zilei de astăzi cred că necesită un alt lucru să-l facem să mai arătăm o dată susţinerea pentru preşedintele nostru Victor Ponta”, după care a cerut salutări şi aplauze din sală. „Mă încearcă un sentiment de mândrie, sunt mândru de tot ce am realizat ca organizaţie în ultimii ani”, a spus Răducanu, după care a subliniat că membrii PSD sunt încă dornici de luptă şi motivaţi şi că aceştia încă doresc să tragă pentru binele partidului.

Cât despre alegerile din 2016 pentru primăria Timişoara, Sebastian Răducanu a spus că „Timişoara nu e pe CF-ul nimănui, nu e pe CF-ul domnului primar Robu, nici al PNL Timişoara, este a timişorenilor. În 2016 ne aşteaptă o bătălie dură, cu un primar care este consolidat pe funcţie. Timişoara nu se câştigă la partid, Timişoara se câştigă în cartiere, alături de toţi colegii. Timişoara numai împreună se poate câştga. Eu vă spun că domnul Robu va pierde alegerile, ca viitor preşedinte al PSD Timişoara nu mă voi feri de o luptă directă cu acesta”. În aceste momente delegaţii au trecut la vot.

UPDATE 1 După numărătoarea voturilor pentru cele mai importante funcții, Sebastian Răducanu este noul președinte al PSD Timișoara, învingându-l la o diferență de opt voturi pe Florin Bârsășteanu, iar funcția de președinte executiv a fost câștigată de Marius Craina, cel care a făcut echipă cu Bârsășteanu.

Scorul între cei doi candidați a fost de 231 la 223 în favoarea lui Răducanu, în timp ce Marius Craina, deși intrat recent în PSD, a adunat majoritatea voturilor celor prezenți pentru funcția de președinte executiv.

barsasteanu si raducanu jr

UPDATE 2 Noul președinte al PSD Timișoara, Sebastian Răducanu, a spus că „în urma acestui vot avem două jumătăţi.


În realitate este un tot unitar, trebuie să fie un tot unitar, deoarece scopul nostru comun, şi al meu şi al lui Florin, este 2016. Numai împreună putem însemna ceva în 2016. Vă asigur că voi lucra la fel de bine cum am lucrat şi până acum cu Florin şi cred că astăzi am demonstrat că PSD este un partid democratic”.

Învins la o diferență de doar 8 voturi, Florin Bîrsăşteanu a declarat că „nu e nicio problemă, mergem mai departe îl felicit pe Sebastian, astăzi el a căştigat”.

La final, fostul președinte al PSD Timișoara, Sorin Grindeanu, a spus că „îl rog pe Florin să îşi depună candidatura pentru o funcţie la organizaţia judeţeană. Nu am a făcut acest lucru pentru nimeni, dar îl rog pe Florin să îşi depună candidatura, până în 15 iunie, pentru una din organizaţiile PSD Timiş.

Sorin Grindeanu a mai spus că „diferenţa asta de 8 voturi este dată de un avantaj care pe moment l-a avut Sebastian. Democraţia însemană şi un vot în plus”. Acesta a subliniat că e nevoie ca cei doi să muncească în echipă de acum înainte.

UPDATE 3 În urma numării voturilor cei şapte vicepreşedinţi ai PSD Timişoara sunt Lucian Taropa Ioan Mateescu, Ramona Olteanu, Andrei Petrişor, Dan Idolu, Octavian Mazilu şi Victor Dumitraşcu. Membrii în biroul municipal Romeo Ursu, Andra Bloțiu, Puiu Jurescu, Vasile Ciurgăuan, Cristian Heredea, Daniela Ulmanu, Adeline Chilom, Voichița Lăzureanu, Adina Flondor.

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.