EXCLUSIV Aurelian Tomuș, pus sub acuzare în dosarul „minore pentru VIP-uri”, va...

EXCLUSIV Aurelian Tomuș, pus sub acuzare în dosarul „minore pentru VIP-uri”, va ieși din magistratură. De când nu va mai putea să poarte roba de judecător

0
DISTRIBUIȚI

tomus fugind din sala de judecata

Judecătorul Aurelian Nicolae Tomuș, vizat de ancheta DIICOT în dosarul minorelor exploatate sexual, nu va mai face parte din magistratură, începând cu data de 1 august.


El a cerut Judecătoriei Timișoara, unde activa în completul de fond funciar (ca măsură administrativă, după ce a fost pus sub acuzare), să îi accepte demisia.

„Judecătorul Tomuș și-a depus demisia, cu data de 1 august. Ea a fost înaintată către CSM. E un act unilateral, în care magistratul scrie că dorește să se ia act de demisia lui din funcția lui de judecător”, a declarat judecătorul Dumitru Hantea, locțiitorul purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Timișoara. În continuare, CSM va pune pe ordinea de zi a proximei ședințe și demisia judecătorului timișorean, pentru a lua act, oficial, de ea.

Aurelian Nicolae Tomuș, pus sub acuzare în dosarul rețelei conduse de Paul Mânzu, care exploata sexual eleve de liceu, pe lângă faptul că s-a dovedit că întreținea relații sexuale cu minore, el e acuzat de şantaj şi folosirea serviciilor unei persoane exploatate. Înregistrările realizate de SRI scot la iveală discuții între judecător și alte persoane, sau între el și fete: el explica de ce vrea minore slabe, cum trebuia să dispună de ele, ori cum le agresa, ca să își satisfacă fanteziile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.