Operațiune anticorupție fără precedent la universitatea condusă de soția lui Sorin Frunzăverde...

Operațiune anticorupție fără precedent la universitatea condusă de soția lui Sorin Frunzăverde UPDATE 2 Șapte „pupici” pentru șapte examene: stenograme „fierbinți” în dosarul de la „Eftimie Murgu”

2
DISTRIBUIȚI

universitatea eftimie murgu expressdebanat_ro

Procurorii Parchetului de pe ÎCCJ, împreună cu polițiștii DGA, au descins în această dimineață în mai multe locații, simultan, pentru a ridica probe de la unele cadre didactice ale Universității „Eftimie Murgu” din Reșița, unde rector este Doina Frunzăverde, soția președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin.

Conform expressdebanat.ro, oamenii legii vizează atât locuințele unor profesori universitari, cât și sediul instituției de învățământ. La universitatea reșițeană au mai avut loc acțiuni ale oamenilor legii în trecut, fiind ridicate mai multe probe din cabinetele cadrelor didactice.

Conform sursei citate, două dintre persoanele vizate sunt profesorii Florin Franț și Irina Oriol, ambii de la Facultatea de Științe Economice și Administrative.

Vom reveni cu amănunte.

UPDATE Este vorba despre 18 percheziții, efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, împreună cu DGA, SRI Caraș-Severin, cu sprijinul Jandarmeriei. Ancheta a început anul trecut și a monitorizat profesori despre care existau informații că vând examene sau intervin pentru „rezolvarea” de examene. În această dimineață a fost realizat un flagrant uneia dintre profesoare, care a primit în plic 300 de lei pentru a interveni pe lângă un alt profesor pentru un examen.

Sunt anchetați șapte profesori care în repetate rânduri ar fi primit bani sau ar fi intervenit. Vizat de anchetă este și Marian Mihăilă, președintele senatului universității, unul dintre oamenii de încredere ai președintelui CJ Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde. Marian Mihăilă, fost ofiţer SIE, a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă în dosarul fostului vicepreședinte al Curții de Apel Timișoara, Cătălin Șerban.

Vizat este și decanul de la catedra de Științe Sociale. Profesorii urmează să fie audiați și duși la București pentru continuarea anchetei.

UPDATE 2 Stenograme din dosar, publicate de adevarul.ro, indică faptul că Florin Franț, prodecanul Facultății de Științe Sociale, i-ar fi promis unei tinere studente (care a colaborat cu anchetatorii) că o ajută să îşi rezolve examenele în schimbul unor favoruri sexuale.


Stenogramele de la dosar scot la iveală modul în care prodecanul insistă pe lângă „olteancă” să îl lase măcar să o sărute.

F.F.I.: Stai mă cuminte!

Z.D. : Serios?

F.F.I.: Stai mă olteanco, cuminte, nu mă zăpăci!

Z.D. : Da nu te zăpăcesc, dar stai şi tu cuminte!

F.F.I.: Mă omori cu zile, înţelege-mă! N-am dormit toată noaptea, de-abia am aşteptat să vii! Şi tu nu mă laşi să te ating, eşti nebună?!

Z.D. : (n.n râde)

F.F.I.: Eşti nebună, atâta te întreb?

Z.D. : Nu sunt nebună.

F.F.I.: Ba se vede că eşti!

F.F.I.: Lasă-mă să te ating! Lasă-mă să te ating şi să te sărut şi am plecat! Nu pot, deci nu mai îs bun de nimic, dacă nu mă laşi să te sărut!

Z.D. : Ei, nu mai eşti bun?! Cum să nu mai fi bun?!

F.F.I.: Eşti nebună? N-am putut să fac azi nimic până nu te-am văzut acolo, după aia am ştiut că eşti tu, că eşti în Reşiţa. Păi nu te-am sunat io primul, ce ai?

Z.D. : Păi m-ai sunat că m-ai văzut acolo nu că m-ai sunat că erai foarte nerăbdător.

…………………

F.F.I.: Lasă-mă să te ţin, ho! Uite ce mijloc! Aşa am convenit, dă-mi voie să te sărut.

Z.D. : Am zis eu că ai voie să mă săruţi?

F.F.I.: Pe obraz, da.

Z.D. : Păi m-ai pupat pe obraz!

F.F.I.: Lasă-mă să te sărut pe obraz. Nu fi atât de rea!

F.F.I.: Hai să o luăm altfel, pentru ce te-am ajutat până acum, dă-mi un pusi, asta te costă…cinci la zero.

Z.D. : Pentru ajutorul pe care mi l-ai făcut până acum…

F.F.I.: Da, îmi dai un pupic.

Z.D. : Să-ţi dau un pupic?

F.F.I.: Îhm!

Z.D. : Da, dar de la un pupic pornesc mai multe.

F.F.I.: Nu, un pupic… un pupic, maxim doi îmi dai pentru… Facem altceva: câte examene ai avut?

Z.D. : La… ăăă… nu ştiu… două colocvii… cinci examene… şapte.

F.F.I.: Şapte pupici.

Z.D. : Şapte pupici?

F.F.I.: Şi eşti la zero.

Z.D. : Şapte pupici pe obraz?

F.F.I.: De alea dai la un copil mic, şapte săruturi.

Z.D. : Şapte săruturi?

F.F.I.: Da.

Z.D. : Pentru şapte examene?

F.F.I.: Da.

Z.D. : Ce să zic, e o plată bună.

F.F.I.: Vezi, nici patru ani nu ştii să negociezi.

UPDATE 3 Conform unui comunicat DGA, vor fi puse în executare 32 mandate de aducere pentru persoanele suspecte și martori.

„Din probatoriul administrat în cauză, rezultă că persoanele suspecte (cadre didactice universitare şi studenţi), în cursul anului 2015, au săvârşit diverse infracţiuni de abuz în serviciu, fals intelectual, luare de mită şi dare de mită, constând în condiţionarea promovării examenelor de primirea unor sume de bani, chiar şi în condiţiile în care studenţii nu se prezentau la examen, precum şi în tranzacţionarea unor lucrări de licenţă elaborate/susţinute în anii anteriori contra unor sume de bani percepute de la cursanţi cuprinse între 300 – 400 euro pe lucrare”, a mai transmis Direcția Generală Anticorupție.

Sursa foto: expressdebanat.ro

2 COMENTARII

  1. Exact asa isi iau oltencele examenele.Si apoi nu mai pleaca.Iar oltenii cand vad ce ieftina e shaorma,nu mai pleaca nici ei.
    Ca de unde stiinta in capele lor?

  2. Dl. Mihăilă a crezut că dacă își vinde sufletul scapă și va rămâne doar la stadiul de coadă de topor. Uite că nu e chiar așa și după ce procurorii l-au folosit în urmă cu trei-patru ani, acum îl aruncă la gunoi. Până la urmă, ce să faci cu un astfel de găinar care nu are niciun fel de onoare?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.