HAOS Nicio şansă ca elevii de la Liceul Loga să se mute...

HAOS Nicio şansă ca elevii de la Liceul Loga să se mute înapoi în clădirea din centrul oraşului în toamnă. Din ce motiv incredibil nu se lucrează de două luni la imobil

0
DISTRIBUIȚI

colegiul national cd loga

Cei peste o mie de elevi înscrişi la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara vor începe noul an şcolar tot în clădirea Grupului Şcolar „Tudor Tănăsescu” de pe str. Lorena. Asta pentru că lucrările de reabilitare a clădirii de pe B-dul Loga nu au cum să se termine până la mijlocul lunii septembrie, spune revoltată Mariea Ştefan, directorul Colegiului Naţional „C. D. Loga”.

„Nici vorbă să ne mutăm în toamnă în clădirea de pe Loga, doar dacă vine un magician şi face minuni, pentru că de mai bine de două luni lucrările au fost sistate.


Din câte am înţeles, contractul semnat de Primăria Timişoara cu firma Constructim, care trebuia să realizeze lucrările, a fost suspendat. Acoperişul este gata în foarte mare măsură, exteriorul este făcut, iar în interior lucrările au avansat până la etajul 1. Vorbim despre două luni de stagnare a lucrărilor în miezul verii, este criminală această situaţie. Noi ne-am mutat tocmai pentru a le lăsa front deschis”, ne-a spus Mariea Ştefan.

Vă reamintim că Primăria Timişoara reabilitează clădirea Colegiului „C. D. Loga”, dar şi cea a Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” prin intermediul a două proiecte, unul finanţat cu bani de la Uniunea Europeană şi altul printr-un credit de la Banca Germană de Dezvoltare. Ciprian Cădariu, arhitectul-şef al Primăriei Timişoara, a recunoscut că lucrările sunt sistate la Liceul „Loga” pe proiectul cu bani de la Banca Germană.

„Sunt sistate lucrările pentru că trebuia să se termine faţadele pentru a putea finaliza acoperişul. Lucrările au trebuit sistate până se termină lucrările pe celălalt proiect, ca să putem deschide din nou perioada de lucrări. Nu ştiu dacă se lucrează pe celălalt proiect. Pe fonduri europene s-au făcut faţadele, noi am primit fonduri pentru acoperiş, dar nu se putea face streaşina până când nu se refăcea toată faţada”, ne-a declarat Ciprian Cădariu. Potrivit arhitectului-şef al Primăriei Timişoara, lucrările vor fi reluate cel târziu în prima săptămâna a lunii septembrie.

Reprezentanţii Direcţiei de Dezvoltare din cadrul Primăriei Timişoara, care se ocupă de proiectul finanţat cu fonduri europene, nu au putut fi contactaţi pentru a-şi exprima punctul de vedere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.