Primăria Timișoara a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul...

Primăria Timișoara a câștigat la Înalta Curte de Casație și Justiție procesul de 3,5 milioane de euro cu chiriașul ștrandului Termal. Ce se întâmplă cu dosarul

2
DISTRIBUIȚI

executare primarie02_resize

Procesul dintre proprietarii ștrandului Termal și Primăria Timișoara a luat o turnură neașteptată.

Vă reamintim că Primăria Timişoara trebuie să plătească unei firme suma de 3.428.892 euro ca despăgubiri în urma unei sentinţe definitive a Tribunalului Timiş. SC GPG Company SRL a dat în judecată municipalitatea după ce, în calitate de chiriaş al ştrandului Termal, a făcut o serie de investiţii cu acordul proprietarului. La câteva luni după ce amenajările au fost gata, Primăria Timişoara a decis să scoată toată locaţia din nou la licitaţie, pentru a fi închiriată. În 2009, când municipalitatea a decis acest lucru, fără a ţine cont de investiţiile făcute de firmă, societatea a dat în judecată Primăria Timişoara, solicitând să-i fie plătite lucrările de refacere a ştrandului, care au durat aproape patru ani de zile.


După cinci ani de procese, în aprilie 2014, Tribunalul Timiş a dat, definitiv, dreptate firmei şi a obligat Primăria Timişoara să-i plătească 3.428.892 euro.

La finele lunii octombrie, executorii judecătorești au descins la Primăria Timișoara și au avut o discuție cu primarul Nicolae Robu. După aproximativ o oră, discuţiile au luat sfârşit. Reprezentanţii firmei au luat decizia de a mai aştepta două luni, după termenul din 7 octombrie de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru ca Primăria Timişoara să plătească despăgubirile de aproape 3,5 milioane de euro. „Le mai dăm o şansă, nu le luăm nimic pentru că nu suntem rău intenţionaţi. Am venit paşnic, să discutăm. Este vorba despre o investiţie care s-a făcut timp de patru ani de zile şi în al cincilea an, când firma şi-a deschis activitatea, primăria a spus că nu mai prelungeşte locaţia şi că «poftiţi afară». Nu am plecat pentru că am câştigat. În 7 octombrie avem la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie recursul, acolo cu siguranţă se va face dreptate”, a explicat Luiza Brăbece, jurista firmei, după discuţia cu Nicolae Robu.

Acum, Primăria Timișoara a câștigat recursul de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Instanța supremă a dispus întoarcerea dosarului la Curtea de Apel Timișoara, pentru rejudecare.

2 COMENTARII

  1. Ce credeți ca asa ușor se pierde un proces!omul a investit milioane de euro in ștrandul Termal,sa trimis procesul spre rejudecare asta nu înseamnă ca a pierdut.Cineva cândva,undeva va face dreptate Dumnezeu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.