Rectificare de buget la Consiliul Judeţean Timiş. Cum vor fi împărţite cele...

Rectificare de buget la Consiliul Judeţean Timiş. Cum vor fi împărţite cele 67 de milioane de lei venite de la guvern

0
DISTRIBUIȚI

cjt07_resize

După o oră şi jumătate de consultări fierbinţi, aleşii judeţeni au votat rectificarea bugetului judeţului Timiş. Astfel, bugetul a fost suplimentat cu nu mai puţin de 67 de milioane de lei, din care 35 au venit de la ministerul Dezvoltării, pentru finalizarea drumurilor din judeţul Timiş, cu condiţia ca banii să fie cheltuiţi până în anul 2018.

„S-a alocat o suma de 750 de mii de lei în acest an, cu posibilitatea ca la bugetul pentru anul 2016 să fie alocată întreaga sumă de 3,5 milioane de euro, aproximativ 15 milioane cât rămâne diferenţa pentru Spitalul de Neuropsihiatrie de la Giroc”,a explicat şeful CJT, Titu Bojin. Acesta a mai spus şi că au fost alocaţi bani pentru studii sau modificări ale unor proiecte ce prevăd lărgirea unor drumuri.


Vor fi incluse pe listă lărgirea drumului de la Moşniţa la patru benzi, a celui de la aeroport la patru benzi, se vor face studii pentru reconfigurarea drumului de la Timişoara spre Lipova şi pentru lărgirea la patru benzi în Dumbrăviţa. Mai mult, CJT a alocat bani şi pentru mare parte din primăriile judeţului. Totuşi, unii nu au fost norocoşi şi au rămas pe dinafară la actual rectificare bugetară. Timişoara, Lugoj, Jimbolia, Dumbrăviţa, Pesac, Fibiş, Cenad, Bucovăţ, Cărpiniş, Becicherecu Mic şi Beba Veche nu au primit niciun leu de la CJ. Nu mai puţin de 600.000 de lei au fost alocaţi pentru culte, fiind împărţiţi după cum urmează: cultul ortodox român – 440.000 de lei, cultul romano-catolic – 30.000 de lei, cultul baptist – 30.000 de lei, cultul penticostal – 30.000 de lei, cultul ortodox sârb – 15.000 de lei, cultul ortodox ucrainean – 15.000 de lei, cultul greco-catolic – 10.000 de lei, cultul reformat – 10.000 de lei, cultul evanghelic – 10.000 de lei și cultul adventist – 10.000 de lei. Merită menţionat şi că CJT nu a alocat bani pentru Biserica Martirilor din Calea Girocului, deşi o solicitare în acest sens a fost făcută de consilierul Petru Juravle.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.