Spitalul Judeţean Timişoara are nevoie de un milion de euro pentru a...

Spitalul Judeţean Timişoara are nevoie de un milion de euro pentru a relua transplantul renal. Când se vor putea realiza astfel de operaţii

0
DISTRIBUIȚI

operatie-640x480

La Timişoara se încearcă, de câţiva ani, reluarea transplantului de rinichi. Din păcate, mai avem de aşteptat cel puţin încă un an până când astfel de intervenţii medicale să poată fi realizate şi la Spitalul Judeţean Timişoara. Asta pentru că deşi avem medici pregătiţi să efectueze transplanturile, acestea nu pot fi reluate pentru că sălile de operaţie nu sunt modernizate, motiv pentru care unitatea medicală nu a obţinut acreditarea necesară de la Ministerul Sănătăţii.

Marius Craina, managerul Spitalului Judeţean Timişoara, spune că este nevoie de o sumă fabuloasă pentru ca transplanturile renale să poată fi reluate în capitala Banatului.


Şi anume, un milion de euro, bani care vor fi alocaţi de CJ Timiş, au promis reprezentanţii instituţiei.

„Am stabilit ca prioritate zero pentru spitalul judeţean demararea procedurilor pentru reluarea transplantului renal la Timişoara. Pentru aceasta avem nevoie de câteva cerinţe obligatorii legate de condiţiile tehnice, de cazare, hoteliere, de desfăşurare a actului chirurgical şi a actului medical. S-a stabilit o sumă de circa un milion de euro necesară pentru reabilitarea compartimentului de transplant şi a blocului operator destinat operaţiilor de transplant renal. Astfel, la începutul anului 2016, la bugetul pe care CJ Timiş îl acordă spitalului judeţean este prevăzută o importantă sumă pentru această investiţie”, a explicat Marius Craina.

Potrivit managerului Spitalului Judeţean Timişoara, între timp, vor începe şi procedurile pentru acreditatea unităţii medicale pentru realizarea intervenţiilor de transplant renal. „Este o procedură lungă, destul de greoaie pe care trebuie s-o desfăşurăm obligatoriu în paralel astfel încât să nu fim puşi în situaţia penibilă să terminăm modernizarea şi să nu avem condiţiile de acreditare. Noi sperăm că dacă toate aceste fenomene se parcurg în mod continuu, procedura de transplant va fi reluată în anul 2017”, a conchis Marius Craina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.