Demersurile lui Dorin Cândea de a intra în Mișcarea Populară Timiş s-au...

Demersurile lui Dorin Cândea de a intra în Mișcarea Populară Timiş s-au lăsat deja cu o excludere. Cine a părăsit formaţiunea şi ce spune Roxana Iliescu despre primirea lui Cândea în partid

0
DISTRIBUIȚI

dorin candea 3

Speculațiile privind primirea lui Dorin Cândea în Mișcarea Populară Timiș s-au lăsat cu măsuri dure luate la nivelul organizației județene.

După ce în presă au apărut mai multe informații conform cărora Dorin Cândea, fost consilier județean PDL și fost șef al Registrului Auto Român, condamnat pentru infracțiuni cu mașini și ulterior reabilitat, a fost primit în MP acolo unde coordonează organizațiile din teritoriu, președintele MP Timiș, Roxana Iliescu, a declarat pentru deBanat.ro că „am primit foarte multe telefoane pe tema aceasta, foarte multe mailuri, foarte multe informații. Vrea să se alăture echipe Mișcării Populare Timiș. Eu am avut o discuție cu domnul Cândea, a venit împreună cu mine la București. L-am rugat frumos să îmi pună la dispoziție o serie de documente, inclusiv cazierul judiciar.


În cazul în care îndeplinește toate criteriile prevăzute în statut, mai mult ca sigur vom merge mai departe. În cazul în care, într-adevăr, are probleme de natură penală, este exclus să formăm mai departe o echipă. La momentul acesta nu știu care este adevărul și va trebui să analizez ca să văd despre ce este vorba. (…) Dacă domnul Cândea are probleme de ordin penal… în sensul acesta i-am cerut cazierul judiciar și anumite documente care justifică și procesele în instanță pe care dânsul spune că le are la ora actuală cu reprezentanți din presa locală din Timișoara”.

Astăzi, MP a emis un comunicat de presă prin care anunță că „având în vedere faptul că în data de 27 ianuarie 2016, d-l Caiță Panici în calitate de Secretar General al Organizației Județene a Mișcării Populare Timiș a convocat în mod nestatutar o ședință extraordinară în urma căreia și-a asumat fără drept o poziție oficială a Organizației Județene Timiă, vă aducem la cunostință că nu a avut loc o ședința statutară a Consiliului Executiv Județean în care să se analizeze validarea sau invalidarea adeziunii la Mișcarea Populară a domnului Cândea Iosif Dorin și în consecință orice decizie este nestatutară. (…) Revocarea din funcție (n.r –a secretarului MP) a fost aprobată de Consiliul Executiv Național al Mișcării Populare, la propunerea Președintelui Organizației Județene Timiș, Roxana Iliescu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.