Consultanță pentru accesarea fondurilor europene de către orice timișean, în fiecare primărie...

Consultanță pentru accesarea fondurilor europene de către orice timișean, în fiecare primărie din județ (P)

0
DISTRIBUIȚI

echipa PMP (1)

Fondurile europene au reprezentat în ultimii ani și reprezintă și în prezent, o adevărată gură de oxigen atât pentru administrațiile publice locale cât și pentru întreprinzătorii privați. În opinia reprezentaților PMP fondurilor europene reprezintă motorul principal al economiei românești până cel puțin în 2020. Accesarea proiectelor presupune însă o pregătire temeinică în domeniu, motiv pentru care multă lume nu se încumetă să facă pasul spre o afacere pe bani comunitari. Tocmai de aceea, candidații PMP la Consiliul Județean Timiș vor să fie oferită consultanță gratuită tuturor timișenilor interesați să atragă fonduri europene.

“Vom înființa centre de consultanță în fiecare primărie din județ, astfel încât orice cetățean interesat să poată primi informațiile necesare și sprijin tehnic și logistic pentru accesarea de fonduri nerambursabile.


Obiectivele specifice ale acestui proiect sunt: identificarea nevoilor și oportunităților de investiții specifice fiecărei comune, evaluarea posibilităților de aplicare a unor scheme de finanțare nerambursabilă din fonduri naționale și/sau europene, crearea unor echipe mobile de experți consultanți care vor acționa în cadrul fiecărei comune câte două-trei ore pe săptămână, după un program prestabilit și alocarea de către primării a spațiului necesar și a infrastructurii minime (access la internet, imprimantă, telefon, etc) pentru desfășurarea activității de consultanță”,
transmit candidații PMP la Consiliul Județean Timiș.

Candidații Partidului Mișcarea Populară, ajutați de experți în domeniul accesării fondurilor europene,  vor identifica măsurile pentru care pot fi depuse proiecte de finanțare și aplicanții eligibili. Fiind vorba despre investiții în mediul rural, cele mai importante fonduri sunt alocate cu precădere investițiilor în agricultură precum cele pentru: instalarea tinerilor fermieri, exploatații agricole și/sau pomicole, procesarea de produse agricole și pomicole și dezvoltarea fermelor mici. Tot în mediul rural pot fi accesate fonduri europene pentru dezvoltarea unor activități neagricole și pentru modernizarea activităților neagricole. Aici sunt incluse, printre altele, afaceri în domeniul turismului, activități culturale și sportive și chiar service-uri auto.

Votați echipa Partidului Mișcarea Populară la Consiliul Județean Timiș, poziția 11 pe buletinul de vot!