SPECTACULOS Prima stațiune exotică din România, în care turiștii se vor caza...

SPECTACULOS Prima stațiune exotică din România, în care turiștii se vor caza în căsuțe suspendate deasupra Dunării, în Banat, își deschide porțile în curând. Cum arată și cât costă închirierea lor FOTO

6
DISTRIBUIȚI
sat lacustru
Primul sat lacustru din România, în Clisura Dunării.

Vești excelente pentru turiștii din România. În Banat, în Clisura Dunării va fi deschisă prima stațiune exotică din țară, în curând. Pentru început, 15 căsuțe suspendate deasupra Dunării vor putea fi închiriate de persoanele care au nevoie de câteva zile de relaxare.

Stațiune exotică într-un peisaj de vis

Ineditul sat plutitor a fost realizat în localitatea Berzasca din județul Caraș-Severin, într-o zonă cu un peisaj de vis. Astfel, turiștii care se cazează în locuințele cu totul speciale vor fi treziți dimineața de zgomotul păsărilor care zboară deasupra Dunării și de gălăgia produsă de broaște. Mai mult, casele sunt construite la aproximativ 20-30 metri de mal și au vedere spre Dunăre și spre pădurea de un verde superb din Serbia.

sat3

Turiștii care se cazează în satul lacustru unic în România vor putea să își bea cafeaua dimineața sau să ia masa chiar pe terasa căsuței, deasupra Dunării. O noapte deasupra apei, într-o astfel de căsuță, va costa aproximativ 200 lei. Fiecare căsuță rustică este din lemn și este alcătuită dintr-o baie, o mini-bucătărie și un living în care va fi montat și un televizor. Apoi, se urcă pe o scară în dormitor, care este dotate și cu un aparat de aer condiționat. Căsuțele sunt legate între ele prin pontoane.

În acest sfârșit de săptămână, toate cele 15 locuințe rustice erau realizate. Băile erau amenajate, la fel și dormitorul și mini-bucătăria. De asemenea, și mobilierul era adus în fiecare casă, doar mai este nevoie de curățenie și de montarea lui. Prin urmare, se estimează că în aproximativ o lună, locuințele rustice vor putea fi închiriate.

sat lacustru

Excentrica investiţie din judeţul Caraş-Severin este posibilă în cadrul unui proiect intitulat „Dreptul la Dunăre”, derulat cu bani europeni, în valoare de aproximativ două milioane de lei.


În total, în localitatea Berzasca vor fi realizate 30 de astfel de căsuţe, care vor forma două insule, Egreta şi Pelicanul. Astfel, în oglindă cu complexul de 15 căsuțe, va fi mai construit încă unul identic, iar în mijlocul lor vor fi amenajate două piscine, una pentru adulți și una pentru copii, dar și un restaurant. De asemenea, în cadrul proiectului „Dreptul la Dunăre”, în satul lacustru de pe Clisura Dunării vor exista şi alei de promenadă, un port turistic, o pistă de biciclete şi un punct de belvedere.

6 COMENTARII

 1. Sunt groaznic de urate. Parca ar fi niste buncare din viitor, post-apocaliptice, care sunt parasite. Nu se imbina cu peisajul, nu sunt in armonie cu natura. Hidoase. Un copil de 3 ani probabil le-ar fi desenat mai bine.Cel mai frumos cred ca e inauntrul acestor monstruozitati pentru ca acolo e singurul loc de unde nu le poti vedea.

  • Se remarcă ferestrele mici și modeste. Probabil sunt făcute intenționat așa ca să te facă să ieși la plimbare.
   Bănuiesc că nu au fost foarte costisitoare cabanale și din acest motiv nu putem să cerem mai mult de la ele.

 2. Aceste „buncare din viitor” au o arhitectura interesanta! Big Like! Abia astept sa ma duc acolo. Sper ca si Customer Service-ul sa fie pe masura!

 3. @IONEL
  @FUCK ROMANIA
  @KING

  Cine v-a lasat impresia ca parerea voastra conteaza?
  Experti in arhitectura.
  Mergeti la culcare, faceti oamenilor o favoare :)))

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.