Internaționalii sârbi și un goalkeeper finlandez, noutățile din lotul prezentat de CS...

Internaționalii sârbi și un goalkeeper finlandez, noutățile din lotul prezentat de CS Informatica Timișoara. Ce jucător mai așteaptă Robert Lupu FOTO

0
DISTRIBUIȚI
informatica prez (6)
CS Informatica Timișoara și-a prezentat lotul pentru ediția 2016-17 a Ligii I la futsal

CS Informatica Timișoara și-a prezentat azi lotul, aproape complet, cu care va începe sezonul la capătul căruia vrea să câștige totul în țară. Pe lângă Milos Simic și Slobodan Rajcevic, vicecampioana de la futsal l-a mai transferat în această vară pe portarul finlandez Antti Koivumaki. Antrenorul-jucător Robert Lupu a precizat de asemenea că mai vrea să aducă un fundaș spaniol.

Informatica și-a prezentat azi la mall lotul pentru ediția 2016-17, îmbrăcați în tricouri violete asemănătoare cu cele ale lui ACS Poli în Liga I sau cu un model alb-albastru nou, rând pe rând elevii noi și vechi ai lui Lupu au pășit pe podium. În ordinea: Vasile Giurcanu, Theodor Lungu, Robert Voin, Antti Koivumaki (Golden Futsal Team – Finlanda) (portari); Florin Matei, Robert Lupu, Valentin Ilaș, Milos Simic (Ekonomac Kragujevac – Serbia), Stefan Rakic, Slobodan Janjic, Slobodan Rajcevic (Ekonomac), Felipe Pinto, Salvio Valadares și Thiago Alcantara (jucători de câmp).

Interesantă e opțiunea Koivumaki, un portar finlandez de 23 de ani care poartă numele unui artist din ”Țara celor 1.000 de lacuri”. În schimb, după cum se știe Simic și Rajcevic au făcut parte din echipa Serbiei, clasată pe 4 la Euro Futsal 2016, ambii provin de la Ekonomac, care domină campionatul intern din țara vecină. Printre plecările notabile se numără cele ale lui Vlad Iancu, Al-Ioani, Dusan Milojevic, Gabriel Dobre sau Novoselac. ”Vrem  o echipă pe care să ne bazăm și în cupele europene. E o echipă mult mai puternică prin aducerea celor doi componenți ai naționalei Serbiei, care au adus un plus. Cred că va fi un campionat mult mai puternic, Deva s-a întărit, a luat și de la Tg. Mureș, și doi portughezi foarte buni, Tg. Mureș nu va rămâne la nivelul știut, ne vor face surprize sunt sigur, Iașiul și-a mai adus jucători, Galațiul e un partener de competiție puternic, Odorheiu s-a întărit și cred că și celelalte echipe mai mult sau mai puțin”, a declarat Gabriel Lungu, președintele Informaticii.

Antrenorul-jucător Robert Lupu e în același asentiment cu privire la forțele campionatului și lotul superior al Informaticii față de ediția trecută încheiat pe 2. El a mai anunțat totodată o viitoare achiziție. ”Lotul este foarte bun, arătăm bine cred că și în poze. Ne-am întărit considerabil. Urmează zilele următoare să mai discutăm de un jucător defensiv, spaniol, trebuie să fie cu pașaport european pentru că avem deja un jucător în plus extracomunitar și sperăm ca acest jucător să intre în teren și să suplinească. Am încercat să creăm concurență”, a spus Robert Lupu.

”Din ce știu eu toate echipele s-au întărit. Inclusiv Reșița, care și-a luat străni, s-au rezolvat și problemele la City;us, se pare că va fi o competiție foarte tare. Iașiul a repartriat jucători de la Deva, Tg. Mureș, Autobergamo, care va veni la turneu a luat jucători de la City’us, s-au făcut niște mișcări dar în general echipele s-au întărit.


Inclusiv noi. Va fi un campionat puternic pe care vrem să-l luăm. Vrem să schimbăm fața echipei și la nivel de joc. Dacă anul trecut aveam o linie și jumătate, vrem acum să arătăm că suntem o echipă mai puternică. Ca și nume sunt jucători care au calităție tehnice foarte bune, noi și anul trecut cred că am fost cea mai tehnică. Ca imagine eram cea mai bună, dar vrem și forță. Anul acesta e clar, trebuie să câștigăm cupa și campionatul. Vrem să mergem și în Europa. Dar mai întâi luăm totul pas cu pas”, a conchis Lupu.

Turneu puternic alături de adversarul din prima etapă

În weekend CS Informatica Timișoara va fi gazda celui mai puternic turneu cu caracter amical organizat în futsalul de pe Bega. Alb-violeții le au invitate pe Deus Sremska Mitrovica, vicecampioana Serbiei, KMF Veles, a treia clasată în Macedonia dar cu jucător transferați de la echipa campioană, și Autobergamo Deva, câștigătoarea Cupei României. Cu rivala din vestul țării Informatica va debuta în noul sezon al Ligii I într-un joc pe teren propriu care va avea loc în perioada 3-5 septembrie.

Denumit ”Cupa Timișoara”, puternicul turneu constă în patru meciuri, două vineri, primul la ora 15.00, al doilea joc la 17.00. Apoi, pierzătoarele se vor duela sâmbătă, pentru locul 3 de la ora 16.00, respectiv, câștigătoarele se înfruntă pentru poziția 1, finala mare, cu începere de la ora 18.00. Împerecherile pentru ziua 1 se vor stabili abia mâine seară în urma unei trageri la sorți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.