Primarul Robu jigneşte din nou şoferii: „Unda verde în Timişoara (…) este...

Primarul Robu jigneşte din nou şoferii: „Unda verde în Timişoara (…) este o realitate pe care doar cei fără simţul penibilului o pot contesta”. Cum s-a dezlănţuit

1
DISTRIBUIȚI

robu-semafoare

O nouă ieşire nervoasă a primarului Timişoarei, Nicolae Robu, la adresa şoferilor care se plâng de traficul greoi din oraş. Amintim că în ultimele săptămâni, primarul a anunţat că pe mai multe tronsoane de drum din capitala Banatului a fost setată unda verde. Astfel, şoferii care conduc cu o viteză constantă de 50 km/h vor prinde culoarea verde succesiv la mai multe semafoare instalate pe marile artere ale oraşului.

De data aceasta primarul a fost scos din sărite de IT-istul Tudor Baştea, cel care a creat o aplicaţie care monitorizează traficul din oraş. După ce edilul a criticat aplicaţia, city-managerul Robert Kristof a folosit-o pentru a arăta că în Timişoara se circulă mai bine decât în Cluj Napoca, Iaşi sau Bucureşti.


Uimit că invenţia sa este lăudată IT-istul a scris un text prin care amintea că în trecut Robu criticase aplicaţia.

„Unda verde în Timişoara, la orice oră din zi şi din noapte, pe 6 grupuri de străzi totalizând circa 20 km lungime este o realitate pe care doar cei fără simţul penibilului o pot contesta. Îmbunătăţirile în trafic le simt şoferii, în primul rând taximetriştii. Aplicaţia «marelului specialist» Tudor Baştea nu are acurateţe pentru că nu operează cu date fiabile. Desigur, pentru el, este un pic mai greu de înţeles asta. Dar, întâmplător, ea arată că traficul din Timişoara este sensibil mai bun decât cel din Bucureşti, Cluj, Iaşi, ceea ce este o realitate. Tocmai de aceea, nu mai vorbeşte nimeni – în primul rând autorul ei – despre această aplicaţie. Dacă ar fi arătat că în Timişoara e mai rău, ar fi fost toată ziua citată”, a scris Nicolae Robu la postarea IT-sitului.

După ce acesta i-a propus să meargă pe teren cu unul din reprezentanţii primăriei pentru a demonstra că taximetriştii nu sunt mulţumiţi de invenţie, Robu i-a făcut acestuia vânt în stilul caracteristic: „Domnule, chiar crezi că îmi pierd vremea cu cineva care nu pricepe ce scrie sau citează el însuşi? Rămâi în lumea ta, în încântare față de «marea creație» pentru care știi bine că nu ai fi primit notă de trecere nici măcar la un proiect de semestru la Automatică și Calculatoare”. Vezi aici întregul schimb de replici.

1 COMENTARIU

  1. Nu ii poate explica nimeni la acest fanfaron idiot de primar,ca nu exista nici un fel de unda verde in Timisoara,ci doar niste semafoare temporizate ca acum 25 de ani!!!! Chiar nu intelege nimeni ca acest fanfaron idiot ne minte incontinuu cu sistemul inteligent de trafic!Oameni buni,nu exista asa ceva ,sistemul de care vorbeste acest imbecil exista in alte tari,el citeste traficul in timp real indiferent de viteza de deplasare( ca de asta e inteligent),si nu te conditioneaza la 40-50-60 km/h ,cat zice imbecilul asta! Ce zice el,e o temporizare de semafoare care exista de cand e lumea si nu trebuiau investiti 10 milioane de euro! Asa ca ne mintiti cu o nerusinare iesita din comun! Sa va fie rusine,desi nu cred ca un imbecil stie ce e asta!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.