Deputatul Alfred Simonis: „Pe lângă oamenii ce au ieșit în stradă împotriva...

Deputatul Alfred Simonis: „Pe lângă oamenii ce au ieșit în stradă împotriva OUG 13, sunt mulți ce susțin PSD”. Vezi ce a spus despre lupta dintre Grindeanu și Dragnea VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Deputatul PSD Alfred Simonis a revenit în această seară la PRESSALERT LIVE, însă dintr-o postură puțin mai dificilă, ținând cont de celebra OUG 13 adusă în lumina reflectoarelor de partidul din care face parte. Figură politică locală cunoscută, „Freddy” spune că nu se sfiește să iasă pe stradă, nefiind huiduit, în ciuda contestărilor vehemente pe care le-a primit PSD-ul.

„Ies pe stradă, nu mă huiduie nimeni. Să știți că, pe lângă oamenii care au ieșit în stradă 10 zile, sunt foarte mulți care susțin PSD-ul și Guvernul Grindeanu, dar și pe noi ca parlamentari PSD. N-am făcut o analiză, câți susțin sau nu OUG 13. Ați spus că toată lumea vorbește despre ceea ce face PSD-ul la guvernare, dar v-aș contrazice. Toată lumea vorbește doar de ordonanță. E normal să se discute, dar nu e normal să se vorbească exclusiv despre asta”, a fost de părere deputatul PSD Alfred Simonis.

Social-democratul a mai spus că, după propria-i părere, acum se încearcă scoaterea în evidență a greșelii făcute prin adoptarea OUG 13, chiar dacă a fost abrogată prin introducerea OUG 14. „Eu cred că acum se încearcă menținerea antenției pe OUG 13 și că s-a încercat preluarea puterii prin alte căi decât cele democratice.


Ordonanța a fost deja abrogată printr-o altă ordonanță. S-ar putea să nu mai fie nevoie de respingere, odată ce a fost aprobată ordonanța 14. E neclar pe cine scăpa. E foarte clar pentru mine, însă că deciziile din instanțele din România demonstrează că legea care se referă la abuzul în serviciu ar trebui modificată și e obligatoriu să fie corelată cu decizia Curții Constituționale”, a specificat Simonis.

Deputatul PSD a dezvăluit că, în timpul protestelor din București, s-a plimbat prin Piața Victoriei, fiind „ușor camuflat”. „Am văzut oameni care au protestat natural, spontan. Cei mai mulți nu au intrat tehnic în OUG, să studieze fiecare punct, să vadă ce înseamnă. Acum, abrogarea arată clar că Guvernul își asumă greșeala asupra adoptării ordonanței. Nu știu ce ar mai trebui adăugat. Astăzi, dacă tragi concluzie, niciun Guvern nu se va mai atinge de coduri penale prin ordonanțe de urgență. Toate guvernele, din ’90 până astăzi, fără excepție, au făcut modificări de coduri de procedură penală prin OUG”, a declarat Alfred Simonis.

În ceea ce privește un posibil război în interiorul PSD, luptele dintre Sorin Grindeanu și Liviu Dragnea, deputatul Alfred Simonis a atras atenția că anumite declarații sunt interpretate greșit de jurnaliști, deși a răspuns evaziv. „Se interpretează tot felul de declarații, mesaje, nuanțe cărora li se dau valoare de adevăr absolut. Timpul va lămuri cine are dreptate. Eu nu am toate informațiile și nu cred că sunt toate adevărate. Premierul Grindeanu declara în Parlament după ce s-a respins moțiunea de cenzură, cât de direct se poate, că atâta timp cât va fi prim ministru nu va mai intra în chestiunile penale, juridice. A mai spus că se va ocupa exclusiv de programul de guvernare”, a conchis deputatul Alfred Simonis

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.