ACS Poli dă, în premieră, LOVITURA la Botoșani. Bănățenii sunt în grafic...

ACS Poli dă, în premieră, LOVITURA la Botoșani. Bănățenii sunt în grafic pentru baraj după primul joc al play out-ului. UPDATE Popa: ”Nici eu nu mă gândeam”

0
DISTRIBUIȚI
Bărbuț a obținut penalty-ul care a adus victoria

A treia întâlnire a sezonului dintre FC Botoșani și ACS Poli avea să depășească toate așteptările. La capătul unui meci destul de spectaculos timișorenii au reușit să se impună în premieră pe terenul moldovenilor, scor 2-1. Bănățenii lui Popa au egalat Pandurii la puncte după primul meci al play out-ului și acum sunt îndreptățiți cu adevărat să spere la salvare.

Ambele echipe din prima înfruntare a părții a doua a campionatului veneau după o săptămână cu scandaluri interne. Moldovenii au avut de-a face cu demisia lui Leo Grozavu după ce acesta l-a lovit pe Golofca. De partea cealaltă jucătorii bănățeni au fost poate mai puțin afectați de scandalul pornit de directorul de marketing, Radu Birlică, cu fostul președinte și membrul fondator al clubului, Ioan Miculaș.

Totuși, elevii lui Ionuț Popa au avut un start care a adus aminte de precedentele întâlniri-umilință de la Botoșani. Kuku a semănat panică în primele minute. Africanul a și marcat în minutul 4 din pasa ex-timișoreanului Cârstocea, dar reușita a fost anulată pe motiv de ofsaid. Atacantul gazdelor a ratat o nouă șansă de gol peste 12 minute, dar la faza următoare gazdele aveau să deschidă până la urmă scorul. Herghelegiu centrează din corner și Miron plasează mingea perfect, cu capul, în stânga lui Straton. Partitura părea să se repete, dar nu a fost deloc așa. În minutul 21 Albuț e întrebuințat pentru prima dată, de Soljic, tot cu o lovitură de cap, în urma primului corner al lui ACS Poli, executat de Fucek. Dar oaspeții aveau să puncteze peste alte două minute, când Croitoru îl păcălește pe Albuț cu un șut cu pământul de la distanță.

1-1 a fost și scorul pauzei, în ciuda unei faze importante în minutul 38. Același Albuț ratează intervenția în fața lui Popovici, apoi blochează cu mâinile în afara careului încercarea acestuia de a trimite, din margine, aparent spre poartă, dar Sebastian Colțescu a acordat doar henț, fără niciun cartonaș.

”Șero” – omul decisiv

Jocul, animat peste așteptări, a devenit și mai interesant în partea a doua.


ACS Poli rămâne mai periculoasă și în minutul 55 Bărbuț reia din cădere direct în portar. La faza următoare Straton intervine riscant la Buș și riscă o accidentare, dar apoi timișorenii mai ratează o dublă ocazie uriașă prin Popovici și Croitoru (min. 60). Peste cinci minute putea fi 2-1 pentru gazde. Portarul bănățenilor deviază însă providențial în bară la reluarea nou intratului Moruțan din centrul careului. La faza următoare Moruțan îl faultează pe Bărbuț, aparent la limita exterioară a careului, vede ”galben” și se dictează penalty. Surprinzător, Șeroni (67) își asumă responsabilitatea și marchează pentru 1-2 de la punctul cu var. Fundașul-marcator ”recidivează” astfel după reușita egalizatoare cu Chiajna.

După acest nou gol Ionuț Popa a betonat defensiva și Botoșaniul a atacat dezlânat. Putea fi 2-2 în minutul 86, chiar din piciorul lui Elek, fostul vârf al lui ACS Poli intrat și el între timp pe gazon. Iar în final aceluiași Moruțan i-a fost refuzat golul, tot după o deviere în bară. Până la urmă Fucek și compania au rezistat și ajung la 10 puncte în clasamentul play out-ului, câte are și Pandurii după rotunjirea unui 9,5. Gorjenii urmează să joace în weekend la Voluntari.

FC Botoșani: Albuț – Ungurușan, Tincu, Miron, Mușat – Vașvari (cpt.), A. Cârstocea (60 Moruțan) – Herghelegiu (69 Golofca), M. Bordeianu, L. Buș (84 Elek) – Kuku. Pe bancă: Cobrea – Sg. Popovici, Endrick Dos Santos, Pațache. Antrenor: Alin Bordeianu.

ACS Poli Timișoara: Straton – Străuț, Scutaru, Cînu, Șeroni (74 Neagu) – Poparadu, Soljic – Bărbuț, M. Croitou (cpt., 78 Bocșan), Fucek – Popovici (90+1 Bârnoi). Pe bancă: Curileac – Novak, E. Vasi, Drăghici. Antrenor: Ionuț Popa.

UPDATE Ionuț Popa: ”Toți spun că e un miracol”

Tehnicianul lui ACS Poli era bine dispus după victoria din nordul Moldovei. Ionuț Popa a recunoscut că nici el nu spera la un parcurs care să dea speranțe la salvare echipei. ”Nici eu nu mă gândeam, toți spun că e un miracol. Dar eu spun că nu e chiar așa. Au muncit și astăzi băieții. Le-am spus că ne-au bătut cum ne-au prins cei de la Botoșani. Ne-au dat cu terenul în cap. Și am zis să profităm acum că antrenorul care-i ținea nu mai e. Și la pauză le-am spus să atace… Cred că i-am prins puțini derutați, un antrenor e un personaj care-și pune amprenta fix. Echipa se manifestă precum antrenorul. Grozavu e coleric iar o astfel de echipă joacă repede, agresiv…”, a declarat Popa pentru Digsport.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.