Castelul Corvinilor, simbolul României la Salonul Mondial de Turism de la Paris

Castelul Corvinilor, simbolul României la Salonul Mondial de Turism de la Paris

0
DISTRIBUIȚI

În aceste zile, la Paris se desfășoară cea de-a 42-a ediție a Salonului Mondial de Turism, unul dintre cele mai importante din lume adresate publicului larg, la care sunt prezentate cele mai atrăgătoare oferte turistice de pe întregul mapamond.

România este prezentă cu un stand de 100 de metri pătrați, în care 18 expozanți promovează cele mai valoroase obiective turistice din mai multe județe ale țării. Județul Hunedoara a fost inclus în mai multe trasee turistice internaționale iar principala atracție a județului, o adevărată emblemă a României, este castelul Corvinilor, devenit deja o adevărată legendă, dar și festivalul DacFest, care câștigă tot mai multă popularitate.

Castelul, extins pe la jumătatea secolului al XV-lea de Ioan de Hunedoara, care îl avea în proprietate, este un monument arhitectonic de inspirație gotică unic în felul său în România iar evenimentele din ce în ce mai numeroase și diverse organizate la castel, printre care și promovarea sa prin intermediul unor producții cinematografice, atrag tot mai mulți turiști, de ordinul sutelor de mii, sporindu-i faima în întreaga lume.


Conform unor date oficiale, francezii sunt din ce în ce mai interesați de destinații turistice din România care promovează locuri istorice, tradiții, folclor sau artizanat, care nu se mai regăsesc nicăieri în lume. Destinațiile turistice ale României sunt prezentate și în revista distribuită gratuit de organizatorii târgului.

Surse foto: mesagerulhunedorean.ro invacante.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.