România, văzută prin ochii unui străin. Când își lansează cartea francezul care...

România, văzută prin ochii unui străin. Când își lansează cartea francezul care a străbătut țara în lung și-n lat

0
DISTRIBUIȚI

Cu ocazia Sant Jordi & Ziua Internațională a Cărții, va avea loc lansarea cărții „Hors-piste en Roumanie, récit du promeneur”, apărută anul trecut la Editura Harmattan, al cărei autor este Grégory Rateau. Evenimentul are loc duminică, 23 aprilie, ora 12.00, la Casa Artelor, sub auspiciile Institutului Francez, ale consulatului onorific al Spaniei la Timișoara și asociației Via Rumania, în parteneriat cu librăria Cărturești.

Pornind de la constatarea că despre România, țară integrată în Uniunea Europeană în urmă cu un deceniu, nu se știu prea multe lucruri cu excepția folclorului și a mitului vampirului din Transilvania, existând în schimb multe idei preconcepute, autorul cărții, cineast și profesor de arte vizuale, în prezent redactor șef la jurnalul online francez LePetitJournal.com, și-a propus să cunoască mai bine această țară. În 2014 a străbătut-o din capitală până în cele mai îndepărtate sate, de la pădurile din Carpați până la malurile Dunării, pentru a decoperi realitatea autentică și profundă, care a avut darul de a-l fermeca.


Experiența trăită în România a devenit subiectul primei sale cărți, care se lansează acum la Timișoara, și care a fost preselecționată pentru premiul Pierre Loti 2017, o recompensă a celei mai bune povești de călătorie.

Activități pentru copii

Tot mâine va fi organizat, de asemenea, un atelier de benzi desenate pentru copii cu Sammy, în cadrul căruia vor fi descoperite cărți de povești, va fi creat un personaj, iar copiii își vor imagina o scurtă poveste care se petrece într-o pădure și vor realiza o pagină de carte.

Și tot într-o zi de duminică, în 7 mai, la ora 11.00, în sala Capitol va avea loc spectacolul muzical „La școală este ca-n povești”, organizat de Institutul Francez și Teatrul Muzical pentru Copii Pam-Pam din București. Trei prieteni, Pia, Vio și Kito, vor să-l convingă pe împăratul Lenevilă, care credea că școala este frumoasă doar pe dinafară, că toate cunoștințele transformate într-un fel de povești devin palpitante și plăcute, lecțiile în care copiii învață literele alfabetului, cifrele, notele muzicale, zilele săptămânii sau anotimpurile desfășirându-se pe acorduri muzicale antrenante și pline de veselie și exuberanță. Spectacolul, recomandat copiilor cu vârsta peste trei ani, are durata de o oră iar biletele se pot achiziționa de la sediul Institutului Francez de pe bdul C.D. Loga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.