Roxana Iliescu: „Nu am luat încă o decizie referitoare la candidatura mea...

Roxana Iliescu: „Nu am luat încă o decizie referitoare la candidatura mea pentru președinția PMP Timiș”. În ce stadii de află proiectele IMPORTANTE ale CJ Timiș

0
DISTRIBUIȚI

 

 

Fostul președinte al PMP Timiș, Roxana Iliescu, a fost prezentă în studioul HDV, la emisiunea PRESSALERT LIVE, pentru a vorbi despre actualitățile din administrația publică locală, dar și despre proiectele aflate pe lista CJ Timiș. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș a spus că nu a luat încă o decizie referitoare la candidatura sa pentru președinția PMP Timiș, dar a lăsat impresia că se va număra printre candidați.

„Nu am luat încă o decizie iar noua conducere va anunța momentul când va fi. Cum nu fac parte din noua conducere, ci am doar funcția la nivel național, rămânând un simplu membru în PMP, nu știu nimic. Alegerile trebuie să fie făcute până în toamnă. Sunt niște termene în care trebuie să ne încadrăm. PMP Timiș este o organizație în care am investit foarte mult, mai ales timp și multă pasiune alături de oameni foarte buni care, bineînțeles, își văd de treaba lor, membrii fiind în PMP Timiș. Fiecare dintre noi vrem să punem umărul, activ, la construcția organizației. Vedem dacă o voi face din poziția de lider sau nu”, a declarat Roxana Iliescu, vicepreședintele Consiliului Județean Timiș.

Nu a lipsit din discuție implicarea Consiliului Județean Timiș în finanțarea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană 2021. „Reprezentant în bordul asociației este președintele CJ Timiș, domnul Călin Dobra. Știu că noi plătim în continuare cotizație aferentă membrilor asociației de 200.000 de lei pe an. Pe de altă parte, știu că este un acord asumat de Primăria Timișoara și de CJ Timiș, în care ne asumăm alocarea a 5 milioane de euro pe parcursul celor patru ani. Suma alocată pe anul curent este de 400.000 de euro. Nu știu exact, dar o să mă uit cu precădere pe procedură, pentru că eu nu rămân datoare și o să trimit în scris concluziile. Pe agenda culturală erau mii de evenimente finanțate, acțiuni nesemificative care cred că erau concepute să se mai ia 3 lei de la consiliul județean.


Domnul Negoiță, și nu o dată am spus-o, a redus de-a lungul timpului foarte mult numărul acestor acțiuni. Anul trecut au fost 600 și ceva de acțiuni și după inițiala rectificare din toamnă. Am subliniat și am motivat că ar trebui, cu atât mai mult în contextul în care Timișoara e Capitală Culturală Europeană, ca primăriile și ONG-urile să depună proiecte cu impact mult mai mari”, a menționat Roxana Iliescu la PRESSALERT LIVE.

Cât despre construcția drumului dintre Dumbrăvița și Giarmata, vicepreședinta CJ Timiș a spus că startul proiectului a fost unul fals. „A plecat foarte prost acel proiect, când a fost inițiat acum doi ani de zile. La momentul anului 2016, când s-a schimbat conducerea, Sorin Grindeanu a venit, și-a pus amprenta pe acest proiect și a spus: «domnule, dacă-l facem, haideți să-l facem de la cap la coadă». Și aici vorbim de două tronsoane. Ei, acum, la Dumbrăvița, lucrurile sunt mai complicate pentru că a existat un proiect, tot pe fonduri europene, pe care l-a susținut Primăria Timișoara și asupra căruia trebuie să intervenim. E o întreagă discuție cu stâlpii, care se pot muta, doar că pe soluția tehnică de abia acum am tras linie. Luni am avut discuția cu toți factorii principali implicați, primarul de la Dumbrăvița, de la Giarmata, cei doi proiectanți. Stâlpii nu pot fi mutați, trebuie alți stâlpi și vorbim de refacerea întregului sistem electric. Nu e chiar atât de simplu. Banii vin de la Uniunea Europeană”, a declarat Roxana Iliescu.

De asemenea, fosta președintă a PMP Timiș a dat detalii și despre un alt proiect. „Un alt proiect foarte fain, pe care încercăm să-l facem cu fonduri proprii, este lărgirea la patru benzi pe Moșnița, până la ieșirea din localitate, cu piste de biciclete, foarte modern. Sperăm să demarăm procedurile tot în anul acesta”, a spus Roxana Iliescu.

Nu putea să nu se dezbată stadiul unui proiect foarte important susținut de PMP Timiș și în campania electorală, cel al centrelor de colectare pentru legume și fructe. „Este unul dintre proiectele pe care PMP Timiș le susține. Miza, aici, este capacitatea noastră de a găsi varianta cea mai bună pentru funcționalitatea centrelor. În mai ar trebuie să fie gata documentația pregătita de specialiștii din cadrul Universității de Științe Agricole Timișoara. Avem un raport făcut și de Direcția Agricolă și urmează să avem dezbatere tocmai pentru a trage linie pe locație. Trebuie găsită cea mai bună locație. Vor fi chemați și agricultorii la dezbateri. Noi avem proiectul făcut cap-coadă, dar atunci când trebuie să te supui rigorilor legilor din administrația publică, e diferit”, a menționat Roxana Iliescu în studioul HDV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.