SOLUŢIE pentru realizarea parcării de pe strada Oituz, cu implicarea guvernului. Ce...

SOLUŢIE pentru realizarea parcării de pe strada Oituz, cu implicarea guvernului. Ce se votează în CL Timişoara UPDATE Vezi de ce și-a ieșit din fire primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

semnalizare rutiera

Proiect important, astăzi, pe anexa suplimentară de la ședința Consiliului Local Timișoara. Aleșii locali își vor da acceptul pentru realizarea unui schimb de proprietăți în vederea realizării unei parcări pe strada Oituz, la numărul 4. Amenajarea parcării în zona centrală este o promisiune mai veche a primarului Nicolae Robu, care nu a putut fi îndeplinită din cauza lipsei spațiului.

Mai exact, pentru a primit terenul de pe strada Oituz, teren care este dat în folosință Universității de Vest Timișoara, fiind proprietatea Ministerului Educației, Primăria Timișoara vrea să dea la schimb clădirea și terenul de la strada Dunărea nr. 9, în care funcționează Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida”. Aleșii locali vor vota astăzi schimbarea destinației clădirii și terenului din colegiu, în spațiu de învățământ pentru Universitatea de Vest, dar și solicitarea acceptului UVT pentru schimbarea destinației locației de pe Oituz în parcare. Nimic însă nu se poate face fără acceptul Ministerului Educației, care trebuie să cedeze terenul de pe Oituz către municipalitate și să accepte să preia clădirea și terenul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Cantemir.

Consilierul PSD, Dan Idolu, a acuzat, la începutul şedinţei de plen că aleșii locali au primit anexa de la ordinea de zi cu doar 15 minute înainte de începerea plenului.


Primarul Nicolae Robu a explicat că schimbul se va face prin implicarea guvernului care va da o hotărâre privind statutul proprietății de pe Oituz. Edilul a comentat şi că formula a fost convenită de comun acord de reprezentanții primăriei și cei ai Ministerului Educației.

Vom reveni cu detalii din timpul votului.

UPDATE După ce proiectul aflat pe ordinea de zi suplimentară a fost supus la vot cu celeritate înaintea altora sub pretextul că unii consilieri nu pot rămâne până la finalul plenului, Idolu a comentat că proiectul are nevoie și de niște avize și că situația este similară cu cea a circulației vaporașelor, pentru care aleșii au votat mai multe proiecte, însă care nu pot circula legal pe Bega.

Primarul Nicolae Robu și-a ieșit din fire și a comentat că dacă PSD nu votează acest proiect, demonstrează că este împotriva orașului. Proiectul a fost supus la vot și a picat obținând doar 17 din cele 18 voturi necesare pentru a trece. Primarul Nicolae Robu a cerut lista cu numele celor care au votat împotrivă. Aleșii PSD Dan Idolu, Ioan Mateescu, Lucian Taropa, Ioan Szatmari și Gabriela Popovici s-au abținut de la vot.

Deși în sală erau prezenți 24 de consilieri, doar 23 din ei apărea pe lista de vot. Cel care lipsea era Octavian Mazilu, consilier PSD, care oricum ar fi votat împotriva. Primarul a catalogat picarea proiectului ca fiind un „boicot ordinar la adresa Timișoarei” și „încă o dovadă de fariseism”, după care a părăsit sala de plen nervos.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.