Salvamontiștii din Retezat, mobilizare după ce un turist a alunecat și a...

Salvamontiștii din Retezat, mobilizare după ce un turist a alunecat și a căzut pe munte

0
DISTRIBUIȚI

 

Un bărbat de 49 de ani, din București, a suferit mai multe răni la cap după ce a alunecat joi după-amiază pe un traseu din apropierea lacului Zănoaga, din masivul Retezat, pentru ajutorarea victimei intervenind două grupe de salvamontiști de la refugiile Zănoaga și Gura Zlata.

„Bărbatul se afla împreună cu un grup de prieteni.


Din păcate, pe un traseu s-a împiedicat de o bucată de rocă, a alunecat și a căzut. Victima a suferit două plăgi tăiate, una în zona frontală a capului și cealaltă deasupra unui ochi. Salvamontiștii de la refugiul Zănoaga i-au acordat primul ajutor și au reușit să oprească hemoragia”, a declarat, pentru Agerpres, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontiștii de la refugiul Zănoaga au plecat joi seara cu victima spre cabana Gura Zlata, de unde rănitul va fi preluat de o altă echipă de salvatori și transportat până în locul în care va putea urca o ambulanță. Apoi acesta va fi dus la spital pentru evaluare și îngrijiri medicale.

Potrivit șefului Salvamont Hunedoara, rănitul face parte dintr-un grup de turiști care a campat în zona lacului Bucura pentru câteva zile de vacanță.

Sursa foto: Facebook / Salvamont România

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.