Extremă cu experiență în Italia pentru UVT Agroland. Noua jucătoare a timișorenilor...

Extremă cu experiență în Italia pentru UVT Agroland. Noua jucătoare a timișorenilor a venit de la vicecampioana CSM București

0
DISTRIBUIȚI
Ariana Pîrv, acțiune din timpul meciului România – Kosovo / Foto: cev.lu

Transfer important realizat de gruparea de volei feminin timișoreană din elită. UVT Agroland a înregimentat-o pe Ariana Pîrv, o extremă în vârstă de 21 de ani de la CSM București care a debutat recent la echipa națională a României. Noua jucătoare a bănățenilor a crescut și a evoluat în campionatul italian până în 2016.

Ariana Pîrv măsoară 1,82 metri și a evoluat în Italia la senioare încă de la vârsta de 13 ani! Chieri 76 (eșalonul al treilea), Delta Informatica Trentino (campioană în eșalonul secund – A2), Volley Soverato și Beng Rovigo (ambele A2) au fost echipele pentru care a evoluat românca în ”Cizmă”. Clujeanca a revenit în țară în sezonul trecut, când a jucat pentru CSM București, grupare alături de care a luat argintul național.


Ariana e nepoata Cristinei Pîrv, cea mai valoroasă jucătoare din România de după Revoluție.

”Eu, de mică, am locuit și am studiat doar în Italia. Pentru mine, anul acesta este primul când evoluez în țară pentru un club de volei. În Italia, am avut norocul ca la treisprezece ani să fiu titulară la echipa mare. Pentru formația Trentino Rosa Trento am evoluat mult timp, am avut rezultate foarte bune. Acomodarea din România nu a fost așa grea, am venit acasa, mai aproape de familie, de asta am decis să rămân aici!”, a declarat Ariana Pîrv.

Ariana Pîrv, care a debutat la națională cu ocazia jocurilor din grupa preliminară pentru CM 2018, e a doua jucătoare transferată de Agroland în această vară după Andreea Petra (Medicina Tg. Mureș). ”Am ales Agroland pentru că m-a încântat proiectul. Este o echipă tânără, cu ambiții foarte mari! Îmi place ca au avut rezultate cu jucătoare de perspectivă, și mai ales românce! Asta ar trebui să fie o mândrie pentru România! Am avut ocazia să le cunosc pe Diana Balintoni și Andreea Petra, și ma bucur că vom fi colege la echipa de club… Cred că putem face o figură frumoasă. Cu siguranță vom avea nevoie de susținerea publicului. Va așteptăm în număr cât mare mare la fiecare meci!”, a mai spus Pîrv.

UVT Agroland s-a despărțit înaintea noului sezon de Adelina Ungureanu și Bianca Pașca, ambele vor juca pentru Dinamo București în ediția 2017-18.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.