Ianukovici: ”Ucraina a intrat în RĂZBOI CIVIL”. Operaţiune ANTITERORISTĂ în estul ţării....

Ianukovici: ”Ucraina a intrat în RĂZBOI CIVIL”. Operaţiune ANTITERORISTĂ în estul ţării. VICTIME de ambele părţi

0
DISTRIBUIȚI

viktor ianukovici

Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunţat agenţiile de presă din Rusia. O operaţiune „antiteroristă” a fost lansată în oraşul ucrainean Slaviansk, împotriva militanţilor proruşi care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, anunţă ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Intervenţia forţelor speciale ucrainene s-a soldat cu morţi şi răniţi de ambele părţi, anunţă ministrul Arsen Avakov.

”Sângele a fost vărsat.


Ţara noastră se află de-acum într-o situaţie nouă, de fapt, a început să intre în război civil”, a declarat el.

Ianukovici, înlăturat de la putere la sfârşitul lunii februarie în urma unor manifestaţii sângeroase la Kiev, capitala Ucrainei, a acuzat Statele Unite că participă direct la tulburările din estul ţării.

„Vreau să anunţ implicarea directă în ultimele evenimente a Statelor Unite, care nu se amestecă doar în ceea ce se întâmplă în ţară, dar care, de asemenea, indică ce şi cum să facă” Ucraina, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean înlăturat de la putere a vorbit de la Rostov-pe-Don, în Rusia, unde s-a refugiat.

Rusia a îndemnat duminică autorităţile din Ucraina să înceteze „războiul împotriva propriului popor”, arătându-se indignată de ameninţările Guvernului de la Kiev privind recurgerea la armată pentru a pune capăt tulburărilor din estul ţării, relatează AFP.

„Cerem acoliţilor din Maidan, care l-au înlăturat de la putere pe preşedintele legitim al Ucrainei, să înceteze imediat războiul împotriva propriului popor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukaşevici, potrivit unor imagini difuzate de postul de televiziune Rossia 24.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.