Campionii rugbyști i-au zdrobit pe cei de la Dinamo în penultima etapă...

Campionii rugbyști i-au zdrobit pe cei de la Dinamo în penultima etapă a sezonului regulat din SuperLigă

0
DISTRIBUIȚI

rugby_417

RCM Timişoara a învins Dinamo cu 67-12, astăzi, o victorie categorică şi la rugby după reuşita de vinerea trecută de la fotbal. Campionii au umilit Dinamo, chiar dacă au jucat, în mare parte, cu rezervele.  Dinamoviştii nu au marcat niciun eseu în jocul din penultima etapă a sezonului regulat, în timp ce galben-albaştrii au reuşit nu mai puţin de unsprezece eseuri. În acest joc au debutat şi rugbyștii din Tonga, Fonovai Tangimana, jucător de trei sferturi, şi Sione Halalilo, pilier.

Dinamoviştii au fost cei care au deschis scorul în minutul 7 al meciului dintr-o lovitură de pedeapsă transformată de Florian Iordan. RCM Timişoara a oferit ulterior o replică pe măsură prin cele trei eseuri ale primei reprize. Prima încercare a fost reuşită de Laurenţiu Tănase, care a dus scorul la 3-5 pe tabelă. Gabriel Conache a ratat transformarea, una dintr-o poziţie destul de dificilă. În a doua jumătate a primei reprize Mc Grath Van Wyk a făcut o cursă de excepţie cu balonul şi i-a pasat lui Ben Dominic Tuiatua, care a adus al doilea eseu al meciului, transformat pentru 12-3 pentru timişoreni. Până la pauză, Dinamo a mai înscris o lovitură de pedeapsă tot prin Iordan, iar bănăţenii au marcat alt eseu  chiar înainte de intrarea la cabine. De data aceasta pasa a venit de la Lemeki Nabalei şi autorul încercării a fost Bidzina Shamkharadze.


Scorul la pauză a fost 17-6 în favoarea galben-albaştrilor, iar în repriza secundă au urmat alte opt eseuri ale bănăţenilor.

Lemeki Nabalei a început în forţă şi repriza a doua, fapt pentru care a şi fost desemnat jucătorul meciului. Jucătorul din Fiji a culcat un balon peste un adversar în terenul de ţintă al „câinilor roşii”, fiind aproape de un eseu în primele minute ale reprizei a doua. Peste câteva minute, Nabalei a adus eseul patru, corespunzător şi punctului bonus ofensiv. Conache nu a transformat, astfel că scorul s-a dus la 22-6 pentru bănăţeni. În minutul 49, dinamoviştii au redus din diferenţă după o penalitate dintr-o poziţie foarte accesibilă. A urmat apoi o dezlănţuire pentru campioni, care au marcat eseu după eseu prin Ben Dominic Tuiatua, Randall Morrison şi nou-venitul Fonovai Tangimana, tongalez ce evoluează pe post de aripă.  După aceste acţiuni, scorul s-a dus la 43-9 pentru timişoreni şi campionii nu s-au oprit aici. În minutul 65, Viliami Moala a reuşit al optulea eseu al RCM-ului, iar cinci minute mai târziu, Bidzina Shamkharadze a bifat al doilea eseu al său şi al noulăea al echipei, transformat pentru 57-9. Ultimele eseuri au fost opera jucătorilor Bidzina Shamkharadze şi Mc Grath Van Wyk care au dus la scorul final de 67-12, după ce Dinamo a marcat o lovitură de pedeapsă în ultimul minut.

RCM Timişoara: Mariş, Gorcioaia, Khositashvili , Lazăr, Popârlan, Morrison, Tănase, Nabalei, Shamkharadze, Dumitru, Moala, Sola, Tuiatua, Van Wyk, Conache. Au mai intrat: Militaru, Fântânaru, Tangimana, Turashvili, Halalilo, Bradu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.