Trepte spre iad

Trepte spre iad

1
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Pe vremuri ai nostri cunoșteau semnele. Miroseau pământul udat de ploaie, știau ce să-i dea ca să rodească ca un pântece de mamă fecundă vorbeau cu cerul, îi cereau muntelui să se deschidă și să dea din preaplinul lui. Ai noștri respectau izvoarele pline de minuni, știau că pentru fiecare uncie de aur se cuvine a-i mulțumi naturii că e prea-bună cu noi și a-i da ceva înapoi.

Ai noștri de acum au uitat semnele și, după mintea lor ineptă, strică ce mai e.


O fi vreun program pe care nu-l înțelegem – ca la final, precum pasărea Phoenix să ne ridicăm din cenușa radioactivă?! Numai ieri am aflat că în România s-a dat liber la sădit plante modificate genetic în ariile protejate.  Inclusiv în cele din Reţeaua Natura 2000 care, dincolo de nume, înseamnă o reţea europeană de zone naturale protejate care cuprinde un eşantion reprezentativ de specii sălbatice şi habitate naturale de interes comunitar. Care rețea a fost gândită de minți luminate și constituită nu doar pentru protejarea naturii, ci şi pentru menţinerea acestor bogăţii naturale pe termen lung, pentru a asigura resurse. Ai noștri își bat joc de resursele astea. Ca și de altele pentru care prețul încasat se cuantifică în otravă.

1 COMENTARIU

  1. „Ai noștrii” de acum fac.. ceva pe capul nostru pentru că le permitem ! Plante modificate genetic, ape otrăvite cu gaze de șist, zeci de E-uri și Codex Alimentaris în supermarket-uri, containere cu deșeuri toxice trimise în România, bețe-n roate puse producătorilor de remedii naturiste, noxe dăunătoare de la fabrici plantate în zone rezidențiale, idei cretine de înlocuire a spațiilor verzi cu asfalt, etc., etc. De la statutul de cobai nu ne mai salvează nimeni…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.