Oare cei care mint se simt bine?

Oare cei care mint se simt bine?

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Noul sport național al ”autorităților” (au ghilimele pentru că nu sunt nimic mai mult) din toate domeniile va avea în curând olimpiada.


Cine minte mai frumos și mai consecvent riscă o funcție mai bună. Sau măcar niște relații mai bine situate. Noul sport național al ”lor” e minciuna.

E comic. Pe ei nu-i întreabă nimeni cât de profesionalizați sunt pentru o anume demnitate, dar își permit să judece ziariști buni care și-au încheiat studiile cu numai câțiva ani în urmă și să își spună în mintea lor meschină ”ah, niște fătuci” sau ”niște imberbi! Ce știu ei?”. Și îi mint. Mint despre diagnostice, despre rezultatele unor anchete, despre raportările europene, despre banii publici, despre sponsorizări. Mint despre orice, cu nonșalanță. Convinși că nimeni nu-i vede. Că tinerii gardieni sunt prea cruzi ca să priceapă și să îi tragă la răspundere.

Așa e, domnilor! Nu vă vede nimeni. Lumea e prea proastă ca să vă vadă. Este așa cum spuneți voi. Lumea vă plătește minciunile, și nu contenește să o facă. Nimeni nu dă socoteală decât la alegeri, dar asta e pură teorie la noi. Voi sunteți lumea, domnilor, să nu uitați asta.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.