EXCLUSIV Şi PD-L a primit donaţii de la asociaţia puşculiţă ATRAF

EXCLUSIV Şi PD-L a primit donaţii de la asociaţia puşculiţă ATRAF

1
DISTRIBUIȚI

Sponsor generos pentru partidele politice – asta a fost Asociaţia de Trafic şi Drumuri Urbane (ATRAF) Timişoara în anul electoral 2008. Investigaţiile PRESSALERT.ro au scos la iveală faptul că ATRAF a donat bani din fondurile asociaţiei şi PD-L înainte de alegerile parlamentare din 2008. Asta după ce asociaţia, sponsorizată masiv de  regiile Primăriei Timişoara, a donat PNL, înainte de localele de anul trecut,  30.000 lei. Liberalii au fost aliaţii primarului Gheorghe Ciuhandu în cadrul Alianţei pentru Timiş şi l-au susţinut pentru un nou mandat de edil. ATRAF îşi are sediul în aceiaşi clădire cu Societatea de Drumuri Municipale, subordonată Primăriei, şi condusă de mulţi ani de Cornel Bota.

cornel bota sdm 1

 

Acesta este omul care „a coordonat ATRAF efectiv” în ultimi ani, după cum a declarat cel care conducea pe hârtie asociaţia în 2008.  Cornel Bota a ajuns şeful SDM în vremea în care această societate era în subordinea viceprimarului PD Dorel Borza. Conform datelor publicate în Monitorul Oficial, printre donatorii importanţi ai portocaliilor în 2008 s-a aflat şi Asociaţia ATRAF, care a contribuit cu 15.000 la fondurile partidului printr-o donaţie înregistratî în 10 octombrie 2008. Printre candidaţii portocalii la alegerile parlamentare s-a aflat şi Dorel Borza, la acea oră preşedintele PD-L Timiş.


Până la ora redactării acestui material senatorul Dorel Borza nu a putut fi  contactat, iar actualul preşedinte al democrat-liberalilor timişeni, Constantin Ostaficiuc, a refuzat să făcă orice comentariu pe motiv că „Borza conducea atunci, întrebaţi-l pe el”.  Cornel Bota a susţinut că ATRAF nu ar fi făcut donaţii partidelor politice anul acesta, deşi a fost întrebat în mod explicit despre cele petrecute în 2008.  

Din datele obţinute până acum, falimentara RATT, COLTERM şi societatea de pieţe au donat în conturile ATRAF 150.000 lei, la care se adaugă o sumă extrem de mare, ţinută la secret de conducerea Societăţii de Drumuri Municipale (SDM). În contractele de sponsorizare, ATRAF a impus ca şi condiţii libertatea de a folosi banii publici primiţi cum doreşte şi de a nu oferi sponsorilor nici un fel de document contabil justificativ. Pretextul acestor sponsorizări a fost plătirea specialiştilor germani de Institutul Fraunhofer IPA din Stuttgart, care au lucrat alături de cei români la proiectul „Vision 2030 – suport la dezvoltarea unui concept durabil pentru infrastructura oraşului Timişoara”. Modul de atribuire acestui proiect, cât şi finanţarea sa s-au făcut într-un mod extrem de  netransparent. Nu a existat o licitaţie, iar sponsorizările către anonima ATRAF s-au făcut cu binecuvântarea unuia dintre subordonaţii primarului Gheorghe Ciuhandu, Culiţă Chiş, directorul Direcţiei de Drumuri şi Transporturi, care este şi membru al asociaţiei. Practic, la această oră nu se ştie cât a fost onorariul specialiştilor germani.

1 COMENTARIU

  1. Pai, putea sa lipseasca de la impartirea cascavalului public cei de la PD minus L.
    Pai ce ei n-au cheltuieli mari in campania electorala?
    Doar mesh-urile se confectioneaza singure?
    De fapt, cascavalul fara gauri nu prea are valoare si s-au gandit cei de la PD minus L sa-i mai faca cateva.
    In campania electorala viitoare se poate folosii sloganul: „Tarii cat mai multe gauri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.