target: apare centrul militar de presa

target: apare centrul militar de presa

0
DISTRIBUIȚI

29 martie 1999

Alarma a incetat la 7:03, insa doar pentru 3 ore si jumatate. Intre timp, am mai aflat amanunte despre noaptea care a trecut. La 21:00, a fost bombardat orasul Sombor, dinspre granita cu Ungaria. Am vazut la televizor imaginile unei rachete neexplodate, filmata de televiziunea locala. Parea un crenvurst imens de metal, aparent inofensiv. Sarbii spun ca au mai doborat 3 avioane inamice: unul la Sombor, altul la Loznica, iar al treilea la Gornji Milanovac. Pristina arata destul de rau, cu cladiri daramate de bombe. Trei rachete de croaziera au lovit centrul orasului. Pompierii au stins greu incendiile si cateva blocuri aratau ca dupa cutremur. La Cacak, bombele au lovit depozitele unor fabrici. Orasul Nis este acoperit de nori grosi de fum. Un grup de hackeri sarbi, autointitulat “Mana neagra a ingerilor Serbiei“, a anuntat ca va sparge codurile si va intra in fisierele computerelor NATO, pe care le va sterge.

Fostul prim-vice-premier rus, Boris Nemtov, aflat in vizita la Belgrad impreuna cu Igor Gaidar, a declarat ca autoritatile iugoslave sunt gata sa negocieze o solutie politica a conflictului, insa cu conditia incetarii imediate a bombardamentelor.


La randul sau, intr-un interviu acordat cotidianului francez “La Croix“, presedintele Partidului Democrat (de opozitie), Zoran Djindjic declara: “Trei actori au ajuns in prim plan, toti trei dand semne de extremism: separatistii albanezi, Milosevic si Statele Unite. Este o lovitura data democratizarii regiunii si cer secretarului general al ONU sa intervina pe langa Milosevic, ca sa stopeze operatiunile Armatei iugoslave din Kosovo.”

In Trg Republike, 20.000 de oameni s-au adunat la concertul de pranz, care se va repeta in fiecare zi. Astazi au cantat, printre altii, formatia Moby Dick si legendara Lepa Brena, una din cele mai mari staruri ale muzicii turbo-folk din Iugoslavia. “Trebuie s-o vedem !” a hotarat Mile si ne-am dus la concert. “Are 50 de ani, dar arata la fel de bine. Nici nu credeam ca mai traieste !” In anii ‘80, Lepa Brena aduna zeci de mii de oameni la concertele ei. A venit si la Timisoara, pe vremea lui Ceausescu, si a cantat pe stadion, ridicand in picioare tribunele. Citeste mai mult pe sorinbogdan.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.