Rezistenţa pe internet: Guvernul Boc pregăteşte declaraţii de avere pentru pensionari

Rezistenţa pe internet: Guvernul Boc pregăteşte declaraţii de avere pentru pensionari

0
DISTRIBUIȚI
OUG Nr.24 2010

În temeiul art.115 alin (4) din Constituţia României, republicată

Guvernul României adoptă prezenta ordonanţă de urgenţă  

emil boc deget mijloc Art. 1. – În urma rapoartelor primite de la Serviciul Român de Informaţii s-a constatat că  cei aproape 6 milioane de pensionari din România deţin (fără a fi trecute în declarţiile de avere) cantităţi mari de metale preţioase (aur,argint), pietre preţioase etc şi  se sustrag  de 20 de ani de la contribuţia lor în domeniul energiei (gaze, etc) aducând grave prejudicii  bugetului de stat. S-a estimat  că aceste averi nedeclarate  ale pensionarilor reprezintă cam 80% din economia subterană, producând statului roman pagube anuale estimate la 65 miliarde de euro.

Art 2 – Ordonanţa Guvernului nr. 10/2008 privind nivelul pensiilor  potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.


24/2000
privind sistemul de stabilire a pensiilor  potrivit anexelor nr. II si III la Legea nr. 154/1998 privind sistemul de stabilire a  pensiilor, precum şi unele măsuri de reglementare a drepturilor prin legi speciale, publicată în Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 79 din 1 februarie 2008, aprobata cu modificări prin Legea nr. 177/2008, cu modificările şi completările ulterioare se va aplica astfel :

 Începând cu data de 1 iunie 2010, toţi pensionarii din România vor avea obligativitatea să depună până la data de 30 iunie 2010 declaraţiile de avere, pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la art. 1 , dupa cum urmează : aurul din gură, argintul din păr, pietrele de de la rinichi, plumbul din picioare, fierul din încheieturi, zahărul din sânge şi gazele emanate pe ascuns. Pentru că  s-a constat că pensionarii au un uriaş potenţial energetic , neutilizat până acum şi reprezintă o soluţie ideală pentru reducerea importului de gaze din Rusia, aducând mari economii la bugetul ţării.La gaze se vor aplica accize în cuantum de 2,5 euro/mc pe producţie, estimată de către specialiştii Guvernului pe bază de teste şi măsurători individuale foarte exacte.

Notă Acest text circulă pe internet şi reprezintă o formă de protest faţă de pachetul de măsuri de austeritate anunţat de guvernul Boc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.