Doi comisari ai Gărzii Financiare, cercetaţi penal pentru abuz în serviciu

Doi comisari ai Gărzii Financiare, cercetaţi penal pentru abuz în serviciu

2
DISTRIBUIȚI

Doi comisari ai Gărzii Financiare Timiş sunt cercetaţi penal, fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Ancheta, garda financiara logocoordonată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sânnicolaul Mare, a fost începută după ce o firmă din Craioava a depus o plângere împotriva comisarilor Filimon Tamaş şi Gheorghe Sălăjan. Cei doi erau în control la vama Cenad şi au verificat documentele unui camion încărcat cu plasme şi altă aparatură electronică care, conform facturii, au fost cumpărate din Germania. Comisarii au observat că numele firmei din Craiova este diferit de cel din factură, fiind lipsă o literă. Din această cauză au anunţat reprezentanţii firmei că este vorba de o firmă fantomă, a cărei denumire nu se regăseşte în baza de date. Reprezentanţii societăţii din Craiova au vrut să trimită pe fax documente care să dovedească  că nu-s „fantome”, dar acest lucru nu i-a interesat pe cei doi.


Aceştia i-au cerut şoferului să meargă cu maşina încărcată cu electronice în curtea Finanţelor, după care i-au confiscat actele personale, cheia de la maşină şi documentele de însoţire a mărfii. Cum era deja noapte, şoferul a fost trimis la plimbare şi chemat a doua zi pentru continuarea verificărilor. Pe tot parcursul nopţii, maşina a rămas sechestrată, dar fără a fi sigilată, aşa cum prevede procedura. Verificările comisarilor de la Garda Financiară s-au întins pe 24 de ore, perioadă în care şoferului i-a fost practic imposibil să-şi continue drumul chiar şi fără marfă. Într-un final, a fost întocmit un proces verbal de contravenţie, iar marfa „umflată”, firma atacând în instanţă documentul. Împotriva celor doi comisari a fost depusă o plângere penală pentru abuz în serviciu, procurorul confirmând propunerea de începere a urmăririi penale venită din partea Serviciului de Investigare a Fraudelor. Ancheta este în plină desfăşurare, urmând să fie făcute noi audieri în acest dosar.

2 COMENTARII

  1. Apai, de. Aveau si ei nevoie de o plasma sa vada finala campionatului mondial de fotbal. Ca acum cu reducerea asta de 25 % cica si spagile se vor reduce cam tot cu atat si n-o sa mai aiba banii si pentru plasme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.