EXCLUSIV Firma socrului şefului Comisariatului regional de Mediu, contract cu firmă care...

EXCLUSIV Firma socrului şefului Comisariatului regional de Mediu, contract cu firmă care lucrează-n arie protejată

0
DISTRIBUIȚI

O firmă care exploatează piatră dintr-o zonă protejată a semnat un contract de consultanţă pe probleme de mediu cu firma socrului silviu megan02 pşefului Comisariatului regional al Gărzii de Mediu Timişoara, Silviu Megan. Basalt Cariere SRL, cu sediul în Dumbrăviţa, care are carieră în localitatea arădeană Bata, parte din aria protejată  Natura 2000, a semnat, în 2009, un contract de consultanţă cu SC Green Ways Project SRL din Băile Herculane, reprezentată de Ion Cristescu, socrul lui Silviu Megan, pe atunci directorul Direcţiei de Protecţia Mediului din minister şi răspunzător de ariile protejate din România. Fiind vorba de o arie protejată, orice fel de acţiune de exploatare nu se poate face decât în condiţii extrem de stricte.

Conform documentului semnat, consultantul, firma socrului lui Megan,  este „o companie specializată în oferirea serviciilor de consultanţă în domeniul protecţiei mediului, fiind în măsură să ofere beneficiarului întreaga consultanţă necesară în scopul conformării activităţii sale la cerinţele impuse de legislaţia în vigoare privind protecţia mediului”.


Basalt Cariere se obliga să plătească „o sumă fixă, cu titlu de onorariu lunar, în cuantun de 500 euro+TVA”  pentru „consiliere şi asistenţă privind legislaţia de mediu” sau „consiliere şi asistenţă în dialogul cu autorităţile de mediu şi gospodărirea apelor”. La această sumă se adaugă alte sume plătite pentru celelalte servicii prestate de firma socrului lui Megan. În ianuarie 2010, a fost semnată anexă între cele două părţi prin care contractul a fost prelungit până în 2011. Cu toate acestea, Silviu Megan susţine că „de la 30 martie nu mai există acest contract. Nu ştiu să vă spun prea multe pentru că firma este a socrului meu acum. Într-adevăr contractul a fost semnat când eram la Bucureşti. Care e problema? Contractul a fost reziliat când am venit la Timişoara, ca să nu existe discuţii pentru că am această funcţie publică, dar mai bine vorbiţi cu socrul meu”. Contactat telefonic, Ion Cristescu, socrul lui Megan, s-a declarat neştiutor „avem contabil la firmă. Nu pot să vă spun exact când s-a reziliat contractul. Eu mă ocup cu alte lucruri. Voi vorbi cu  directorul şi vă sun”. Până la ora redactării acestui material, Ion Cristescu nu a mai făcut alte precizări. Paula Crăciun, reprezentanta Basalt Cariere, a venit cu propria sa variantă, afirmând că „nu mai colaborăm sub nici o formă. Am reziliat contractul din luna ianuarie. Da, am semnat anexa, dar am reziliat după”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.